Σάββατο, Φεβρουαρίου 01, 2014

Φλεβάρης


Φλωρεντία 2008-Εγώ κι o Viktor!

Είναι Σάββατο πρωί, είναι πρωτομηνιά, το βράδυ προβλέπεται να ρίξουμε ξέφρενους χορούς και τη Δευτέρα έχω άδεια. Το σπίτι μυρίζει καφέ και οι λιγοστές πια κούτες με κοιτούν και περιμένουν! Το μοναδικό που μου έχει χαλάσει τη διάθεση είναι ότι στη ΔΕΗ αφού μετά κόπων και βασάνων ανοίξανε την Παρασκευή μετά την απεργία και  αφού περιμέναμε διακόσιες ώρες στην ουρά, όταν πήγαμε να κάνουμε τη νέα μας σύνδεση μας είπανε : "Αχχχχ δυστυχώς αν και βλέπουμε ότι έγινε αίτηση διακοπής στις 22 Ιανουαρίου, δεν περάστηκε στο σύστημα και δεν μπορούμε να κάνουμε έναρξη σε ένα σπίτι που φαίνεται ότι έχει ήδη ρεύμα." Γκρρρρρ τα νεύρα μου! Τι λες κοπέλα μου; Να είχε τουλάχιστον ακόμα ρεύμα να πω άντε στο καλό αλλά έλα που δεν!


Το σημείωμα του Viktor στα Ουγγαρέζικα ή Ουγγρικά ,που δεν κατάφερα ποτέ να  μάθω τι λέει!
Κάθε εμπόδιο για καλό, το έχω δει  ήδη στην πράξη τόσες φορές στη ζωή μου οπότε δεν χαλιέμαι και πολύ! Με έκανε χαρούμενη και το πρωινό μήνυμα που βρήκα στο facebook από τον φίλο μου τον Viktor από την Ουγγαρία, που μου έλεγε ότι έκανε αίτηση για να έρθει να δουλέψει στις νέες βάσεις που ανοίγει η Raynair στην Ελλάδα. Δουλεύει ήδη αρκετό καιρό στην εταιρεία και τώρα βρίσκεται στην Νορβηγία με την ελπίδα πως ίσως τον πάρουνε στα μέρη μας. Με τον Viktor δουλεύαμε μαζί την πάλαι ποτέ καλή εποχή του roots and routes στη Φλωρεντία.! Για κάποιο λόγο μπήκε από την πρώτη στιγμή στην καρδιά μου χωρίς να έχουμε πει πολλά-πολλά και  τώρα που το σκέφτομαι μάλλον ήταν το ζεστό χαμόγελο του! Εύχομαι μια μέρα να πετάξουμε μαζί ή έστω να ξαναβρεθούμε για ένα καφέ όπως τότε !O Victor εγώ και οι άλλοι δείτε μας εδώ και  εδώ !


Κατά τα άλλα συνεχίζοντας με τις αναμνήσεις και το μέτρημα, πέρασαν τέσσερις μήνες που ξεκίνησα τη δουλειά, ένας μήνας και μια μέρα από το ευτυχές γεγονός και μετράω πια μέρες για να αρχίσω τη νέα μου ζωή στο καινούργιο μας σπίτι. Το μόνο που έχω να περιμένω πια είναι το ταξίδι στη Βαρκελώνη που όλο και γυρνάει μέσα στο μυαλό μου, την συνάντηση με τους παλιούς συμφοιτητές του μεταπτυχιακού στη Φλώρινα τον Μάιο και αφού κλείσω όλους του παλιούς κύκλους της ζωής μου να βάλω μπρος για άλλους όχι απαραίτητα ομόκεντρους!

Υ.Σ Δεν συμπαθώ τους Φεβρουάριους, στατιστικά είναι από τους χειρότερους μήνες της ζωής μου, ελπίζω φέτος να αλλάξει αυτό το σερί!

Το τραγούδι της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: