Τρίτη, Ιουνίου 25, 2013

Τριήμερο ήταν και πάει πέρασε...

Πλατιά Άμμος 


Πάει και το τριήμερο. Κυβέρνηση έχουμε,  να και τούτη την ώρα ακούω τον Παπαδάκη να λέει για τον ανασχηματισμό και το "νέο" κυβερνητικό σχήμα...

 Έχω γυρίσει στην πόλη.Τακτοποιώ δουλειές που εκκρεμούν, περιμένω δουλειές που εκκρεμούν και ζω μια ζωή που διαρκώς εκκρεμεί.



εκκρεμώ εκκρεμείς εκκρεμεί . . .

Τα Λαρισαϊκά μας παράλια βούλιαξαν το τριήμετο και ήταν μια αηδία και μισή,γι' αυτό κι εγώ κατεβαίνω Δευτέρα, Τετάρτη και κάθε αγία καθημερινή.

Έτσι κι εμείς αφήσαμε τις κατουρημένες παραλίες και πήραμε τα βουνά . . .


Ραψάνη, φεγγαράδα, ακρίδες, ησυχία και δροσιά ...


Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2013

Μ. Καργάτσης

M. Καραγάτσης

Θέμα του συγκεκριμένου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ» η ζωή και το έργο του συγγραφέα της γενιάς του ’30 Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ (ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ) (γεν.1908-θαν.1960). Παρατίθενται βιογραφικά στοιχεία του λογοτέχνη, πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή του και τη ζωή των προγόνων του, τους τόπους όπου έζησε και τον επηρέασαν, καθώς και την προέλευση του ονόματός του.
Παρουσιάζονται τα λογοτεχνικά του έργα με έμφαση στους ήρωες και την πλοκή τους, με αφετηρία το διήγημα «Η κυρία Νίτσα» που αποτελεί την πρώτη του εμφάνιση στα γράμματα το 1927, και σταθμούς τα μυθιστορήματα «Γιούγκερμαν» και «Η Μεγάλη Χίμαιρα». Παράλληλα οι συγγραφείς ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΦΑΣ, ο καθηγητής και κριτικός θεάτρου ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ και η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ, κόρη του πεζογράφου, σχολιάζουν την προσωπική του γραφή, τα μοτίβα του έργου του και τα στοιχεία που συνιστούν την σπουδαιότητά του.
Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επαγγελματική ιδιότητα του Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ως διαφημιστή στην διαφημιστική εταιρεία ΑΔΕΛ (1952) και την ενασχόλησή του με την πολιτική και την υποψηφιότητά του με το κόμμα των Προοδευτικών το 1956 και το 1958.
Πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό συνοδεύει τις αφηγήσεις ενώ προβάλλεται στιγμιότυπο από την κινηματογραφική ταινία «ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟΝ» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ. Στην εκπομπή περιέχονται επίσης, αποσπάσματα ηχητικού ντοκουμέντου ραδιοφωνικής συνέντευξης του Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ και αναγνώσεις από τα έργα του.

Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2013

Γάμος Χαράς




Όταν οι συμφοιτητές αρχίζουν να παντρεύονται....

Γιάννενα 1/6/2013










Εκστρατεία Ανάγνωσης και δημιουργικότητας


Εκστρατεία Ανάγνωσης και δημιουργικότητας Δείτε εδώ 

26 Αυγούστου 2013  11:00-13:00
Δημόσια Κεντρική βιβλιοθήκη Λάρισας 
Πορτρέτα
Φωτογραφιζόμαστε και επιζωγραφίζουμε τα πορτρέτα μας σύμφωνα με το στυλ Warhol. Για παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών και εφήβους. Με προεγγραφή. Στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

Με τη Σοφία Χολέβα 

Αυτό το καλοκαίρι προβλέπεται να το περάσουμε ανάμεσα σε δουλειά και βιβλιοθήκη, κλιματιζόμενες αίθουσες, αναγνωστήρια και μυρωδιές φρεσκοτυπωμένων βιβλίων ....


Μερικά από τα βιβλία που σκέφτομαι
 να χρησιμοποιούσουμε στη δράση 









Pop Art.

Andy Warhol was a strange man and that was his gift that brought us a new way of looking at the things, people, the world. He took ordinary things that we were so used to that we didn't really notice them and from his unusual perspective made them new and interesting and art.