Τρίτη, Αυγούστου 21, 2012

Ε όχι και καλό χειμώνα!



Άρθρο που γράφτηκε για το ArtnCity

Γράφει η Σοφία Χολέβα

Γυρίσατε πουλάκια μου στις βάσεις σας; Τι όχι ακόμα; Ναι θα μου πείτε αυτά είναι τα καλά της ανεργίας! Εμείς γυρίσαμε πάντως και είμαστε έτοιμοι να ταλαιπωρήσουμε τα πληκτρολόγια μας, να βασανίσουμε τις ξύστρες μας για να είστε εσείς πάντα στα πολιτιστικά ενημερωμένοι. Δεν θέλω χαζομάρες όμως, με ευχές του τύπου “καλό χειμώνα” και τέτοια, από αύριο χτυπάει σαραντάρια πάλι. Εξάλλου ο χειμώνας και ημερολογιακά ξεκινάει καλό Δεκέμβρη, μέχρι τότε έχετε άλλες τόσες ευχές για να δώσετε, όπως ας πούμε, καλή τύχη, καλή λευτεριά, καλά μυαλά, άντε και με μια δουλειά, με ένα καλό κορίτσι, καλές περικοπές, καλό φθινόπωρο, καλή σχολική χρονιά, καλή ξενιτιά, καλή χρεοκοπία, ο θεός να αναπαύει την ψυχούλα του και του χρόνου φουντούνια.

Δεν ήρθε  η ώρα να διπλώσετε ακόμα  την αιώρα και έχετε πολλά σαββατοκύριακα μπροστά σας για να τσουρουφλιστείτε στις κοντινές αμμουδιές, αλλά να μαζεύετε και κανένα σκουπιδάκι αγαπητοί μου, δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοχανείο και τις παραλίες, μας φτάνουν όλα τα άλλα. Κάθε κατεργάρης στον μπάγκο του λοιπόν, στην ψάθα του(τώρα σε ποια ψάθα είναι άλλο θέμα) και στην ξαπλώστρα του. Το ελληνικό καλοκαίρι σίγουρα δεν τέλειωσε, είτε γυρνάτε τώρα από τις διακοπές σας ή τώρα φεύγετε, το σίγουρο είναι ότι θα τσεκάρετε σαν μανιακοί από το laptop σας ή το κινητό σας  ή από το pc του γραφείου σας τα πολιτιστικά δρώμενα, μέσα από το ArtnCity. Γιατί θα τσεκάρετε σαν μανιακοί; Μα τι; Θέλει και ερώτημα; Γιατί όπως πάντα σας έχουμε τα καλύτερα, συγκεντρωμένα, τακτοποιημένα, νοικοκυρεμένα. 

Έτσι κι αλλιώς αγαπητέ φίλε Λαρισαίε, εσύ ξέρεις πως έχεις να περιμένεις πολλές γιορτές από εδώ και πέρα. Γιορτές κρασιού να πιουν και οι κότες, γιορτές χαλβά και πάει λέγοντας, άσε που σιγά-σιγά πλησιάζει και το παζάρι σε κανά μήνα στη σκεπαστή της Νεάπολης και όσο να’ναι ένα καινούργιο παζαρίσιο σόβρακο το έχεις ανάγκη ειδικά τώρα με την κρίση.

Τώρα που είπα γιορτή κρασιού, θυμήθηκα τις ωραιότατες αναρτήσεις που έγραψα διακοπάρωντας στη Ραψάνη, δες εδώ (http://scholeva.blogspot.gr/2012/08/i-love.html) και εδώ  (http://scholeva.blogspot.gr/2012/08/blog-post_17.html ). Αν δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις την Παρασκεύη  24 και το Σάββατο 25 Αυγούστου, ανηφόρισε προς την Ραψάνη στη Γιορτή  Κρασιού και δεν θα χάσεις. Άφθονο ραψανιώτικο κρασί , άφθονος καθαρός αέρας, άφθονη θέα, κλαρίνα και πρόβειο κεμπάμπ είναι η εγγύηση ότι θα περάσεις καλά.Τι θες κι άλλα; Ε θα τα έχεις λοιπόν καθώς το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 θα γίνουν και τα εγκαίνια  του μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης…

Άντε και καλά κρασιά 

2 σχόλια:

Menelaos Gkikas είπε...

θα αφήσεις το κατσικάκι για να πας με την προβατίνα? γλούμπησε η μπυροβόλος!

Sophia Choleva είπε...

και κατσικάκι έχουμε και απόλα. επίσης εμείς εδώ κεμπάμπ λέμε κάτι που είναι σαν κοντοσούβλι εδώ πέρα, κι όχι αυτό το πράγμα σαν κεφτεδάκι! Έλα εσύ και ότι θες θα σου φτιάξουμε να φας !!