Τρίτη, Ιουλίου 24, 2012

Αντικαταπληκτικά

Άρθρο που γράφτηκε για το ArtnCity


Γράφει η Σοφία Χολέβα

Δεν βλέπουμε πια τηλεόραση λένε οι φίλοι μου. Τι να δεις; Καταθλιπτικές ειδήσεις και τούρκικα; Άντε αμέσως και αυτοί οι αχάριστοι. Σε λίγες μέρες θα έχουμε  ποικιλία στην τβ! Ντόπα με τους Ολυμπιακούς, αντικαταθλιπτικά για τις ειδήσεις, και χρόνια μαστούρα από τα τούρκικα σίριαλ!

Τηλεόραση ποτέ τα καλοκαίρια δικέ μου, άντε κανένα Γιούρο ανά τέσσερα χρονάκια και κανά Μουντιάλ(όσοι βλέπουν). Εδώ δεν βλέπαμε τβ στις καλές εποχές της, που εδώ που τα λέμε δεν υπήρξαν ποτέ!Όχι πείτε μου.Υπήρξαν; Γιατί από κιτς «Μπράβο Ρούλα» και «Ζούγκλα», χίλιες φορές  καλύτερα μούφα τούρκικο με το κιλό. Τότε απλά πληρώναμε αδρά την τηλεοπτική μαλακία, κατάλαβες;

H γριά στην Αττική έχει  κι αυτή ψυχή! Να μην δει κι αυτή να λέει ο τουρκαλάς στην χοντροφρύδο πρωταγωνίστρια seni seviyorum ψηφιακά; Εμ πως; Τις βλέπω τις γραίες να τρέχουν αλαλιασμένες για έναν αποκωδικοποιητή ή για καινούργια τηλεόραση αν δεν έχουν πάρει ήδη. Ευτυχώς οι δικές μας στην επαρχία έχουν καιρό ακόμα μέχρι να πληρώσουν «χαράτσι» και για να βλέπουν τούρκικα!

Διάβαζα τις προάλλες στο HOTDOC.  το περιοδικό του Βαξεβάνη , ένα  αξιόλογο και σχετικό με το θέμα ρεπορτάζ «Μετάβαση στα κέρδη ψηφιακά» της Ματίνας Παπαχριστούδη και μου ήρθε μια τάση προς έμετο να το πω, μια αναγούλα να το πω, μια σκέτη αηδία;  Θα αλλάξει ποτέ τίποτα σε αυτή τη χώρα, σε αυτόν τον πλανήτη γ@μ* την  π&υτ@ν() μου ή μια ζωή θα γκρινιάζουμε για τις ίδιες και τις ίδιες μαλακίες; Ας ελπίσουμε πως θα  έχουμε να λέμε στο μέλλον ότι είδαμε  καμιά καλή  ιντερνετική  εκπομπή γιατί από τα διαπλεκόμενα μπάσταρδα μην περιμένετε τίποτα. Θα μας φλομώσουν πάλι στο τούρκικο, στις  αμερικάνικες σειρές και ειδήσεις θα μας λέει πάντα ο  Πρετεντέρης αλλά  μην στεναχωριέστε βρε κουτά, ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΨΗΦΙΑΚΑ!

Όσο γράφεται αυτό το παραληρηματικό post για το ArtnCity κάθομαι στο παραθαλάσσιο μπαλκόνι μου και εκτός από το κύμα ακούω Παυλίδη στο iTunes, εξού και ο τίτλος Αντικαταπληκτικά!  Τι να κάνουμε αδέρφια, γεννηθήκαμε για να ζήσουμε σε αυτά τα αντικαταπληκτικά χρόνια, ευκαιρία  λοιπόν να τους πετάξουμε τις παλιές μας τηλεοράσεις και όλα τα σκουπίδια που μας τάισαν τόσα χρόνια και να τις πετάξουμε, όχι για να πάρουμε καινούργιες καλέ αλλά για να τους γράψουμε στα παλιά μας τα παπούτσια  ή όπου αλλού θέλει ο καθένας...

Υ.Σ Η τηλεόραση λοιπόν είχε ανάγκη από Depon
Την βάλαν στην εντατική και της τραβήξαν μια ψ#$η!