Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2012

Ιστορίες κάτω από ινβέρτερ

http://leahzawadzki.lilyblue.com/
Όσο γράφονται αυτές οι λέξεις, βρίσκομαι κάτω από ένα ινβέρτερ ενώ έξω η πόλη μυρίζει ιδρωτίλα.  Προσπαθώ να φανταστώ πως θα είναι ο κόσμος από την Κυριακή και μετά. Τι μυρωδιά θα έχει άραγε; Θα μας φέρει περισσότερη ασφυξία;

Όταν η δημοκρατία αδυνατεί να φέρει τη λύση ή  όταν την έχουμε ουσιαστικά καταργήσει, δεν ξέρω για ποιο λόγο μας φαίνονται παράξενα τα φαινόμενα σαν αυτά του Κασσιδιάρη.  Ειδικά τώρα τη στιγμή που η ωμή βία σε όλες τις εκφάνσεις της έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας μας και όταν  ο μεγαλύτερος τραμπούκος έχει γίνει το ίδιο το κράτος.

Δεν ξέρω γιατί μας φαίνεται παράξενο που φέραμε τις καταστάσεις σε τέτοιο σημείο που να μην λειτουργεί πλέον η δημοκρατία και το κράτος.Όταν για χρόνια οι περισσότεροι αν όχι όλοι, ασελγούσαμε πάνω τους ασύστολα, κάνοντας σημεία και τέρατα! Μετά απλά ήρθε ένας Πάγκαλος και ρεύτηκε στη μάπα μας ένα ωραιότατο "μαζί τα φάγαμε" ήρθαν καπάκι  τα μνημόνια και η ιστορία  από εκεί και πέρα είναι γνωστή σε όλους μας. 

Σε αυτές τις εκλογές δεν θα είμαι εδώ. Όταν αναρτηθεί η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν θα  βρίσκομαι καν στην Ελλάδα και νιώθω περίεργα που δεν θα ψηφίσω σε αυτές τις εκλογές. Είναι εύκολο να "νύπτεις τας χείρας σου" αλλά εκείνο που φοβάμαι περισσότερο είναι μήπως το παιχνίδι είναι ήδη στημένο και πως αυτές οι επαναληπτικές εκλογές δεν είναι τίποτα άλλο από μια επαναλαμβανόμενη φάρσα. Τελικά ποιος κοροιδεύει ποιον; 

Τι θα βρω άραγε όταν επιστρέψω; 

α) Θα είναι όλα ίδια και απαράλλαχτα 
β) Θα προσπαθούν πάλι να κάνουν κυβέρνηση αλλά τζίφος 
γ) Θα τα βρούνε και τα πράγματα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο
δ)Θα επιστρέψουμε στη δραχμή 
ε) Δεν ξέρω, δεν απαντώ


Σίγουρα θα βρω τον ίδιο υπέροχο τόπο με τις καταγάλανες θάλασσες και τους ανθρώπους σκιές , τον ίδιο υπέροχο ήλιο αλλά ένα εκατομμύριο και ανέργους , μια δημοκρατία που θα προσπαθεί να ξαναβρεί τον ρόλο της  και ζαλισμένους ψηφοφόρους που θα αναρωτιούνται ακόμα αν έκαναν καλά.Τώρα που μας ανέτρεψαν τα αυτονόητα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα πάρουμε πίσω πριν είναι αργά. 

Υ.Σ Καλή ψήφο σε όλους και μην ξεχνάτε πως αν ήμασταν περισσότερο πολιτισμένοι πολλά από αυτά δεν θα είχαν συμβεί!

1 σχόλιο:

Menelaos Gkikas είπε...

είσαστε κολλητοί φίλοι εσείς?