Αν.....




Αν...

Αν είχαν όλοι οι άνθρωποι να φάν,

και οι παππούδες δόντια να μασάν.

Αν η Τζέιν παντρευόταν τον Ταρζάν,

Αν κέρδιζε η γιαγιά μου στο κουνκαν.

Αν...

Αν είχα για ξαδέλφη τη Μουλάν,

αν ξέραν τα μωρά να κολυμπάν,

αν δε ξαναχανά το λιποζάν,

αν έπαβαν οι σφίγγες να τσιμπάν.

Ααααααααααααανννννννννννννν, αν αν αν αν...

θα γίνω μάγος, μάντης και σαμάν,

να πέφτουν τα παιχνίδια να μη σπαν, να μη σπάν...

Αν...

Αν ήξεραν οι κούκλες να μιλάν,

αν δεν ετσουζέ το σαπουάν.

Αν...

Αν ήταν ο μπαμπάς μου σουπερμάν,

η βρύση αν δεν ήταν τόσο πάν.

Αν...

Αν όλοι ήξεραν να παίζουν πιάν,

να παίζουν, να χορεύουν, να γελάν,

αν ήξεραν τα αστέρια να μετράν,

αν ήτανε οι μπάμιες κρουασάν.

Αααααααααααααααααααανννννννννν, αν αν αν αν,

θα γίνω μάγος, μάντης και σαμάν,

να πέφτουν τα παιχνίδια να μη σπάν, να μη σπάν...


Τον Δημήτρη Μητσοτάκη τον γνωρίσαμε από τους “Ενδελέχεια”. Ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος μουσικοσυνθέτης, στιχουργός και ντράμερ της μπάντα. Αυτή τη φορά τον βλέπουμε να μας παρουσιάζει την πρώτη προσωπική δουλειά του μαζί με τους “Ευδαίμονες” Σταύρο Αναστασιάδη (κοντραμπάσο, μπάσο), Αρετή Κοκκίνου (μαντολίνο, κιθάρες), Εύα Λαύκα (τραγούδι) και Θανάση Σολούκο (ακορντεόν, πιάνο).

Το cd περιλαμβάνει δέκα τραγούδια σε μουσική, στίχους και ενορχήστρωση του Δημήτρη Μητσοτάκη, μία διασκευή του παραδοσιακού από τη Θάσο «Πέρδικά μου πλουμισμένη» καθώς και 1 bonus track σε μια «θυγατρική» εκδοχή του πρώτου τραγουδιού «Αν», στο οποίο συμμετέχουν οι κόρες του και μία φίλη τους! Το album αυτό κυκλοφορεί για λογαριασμό της Lyra. Μια πολύ όμορφη δισκογραφική προσπάθεια με πολλές εικόνες, ηχοχρώματα που πραγματικά ευφραίνει την καρδιά και ταξιδεύει το μυαλό και την ψυχή. Την μουσική θα μπορούσα να την κατατάξω στα έντεχνα rock αλλά δεν θα ήθελα να βάλω ταμπέλα. Με ήχους άλλοτε ρετρό, άλλοτε tango, παραδοσιακούς, jazz και έντεχνους δεμένοι τόσο καλά μεταξύ τους, παντρεύοντας όλα αυτά τα είδη και αφήνοντας στο τέλος ένα γλυκό παιχνίδισμα στα αυτιά μας. Έκπληξη στο album αυτό είναι η συμμετοχή της Μάρθας Φριντζήλα χαρίζοντας τη μαγευτική φωνή της στο “Η Θεά”. Άλλη μια έκπληξη είναι η μελοποίηση το τραγουδιού “Λαθραία ελπίδα” το οποίο είχε εμφανιστεί με άλλους στίχους και άλλο όνομα “πες μου” στη δουλειά των Ενδελέχεια με τίτλο “μια πεταλούδα που ξεφεύγει”. Όπως λέει και ο μουσικοσυνθέτης Δ.Μ. το τραγούδι αυτό το είχε γράψει αρχικά με αυτούς τους στίχους. Στη δουλειά αυτή θα δούμε και την συμμετοχή του Γιώργου Παυλή (τρομπέτα-κορνέτα), του Δημήτρη Δάσαλο-Νομικού (τρομπέτα) και του Κώστα Πιστιόλη (γκάιντα, καβάλι). Εντύπωση μου έκανε η χαμηλή τιμή του cd (από 12,50euro έως 12,90euro) που σου δίνει ένα λόγω παραπάνω να το αγοράσεις. Πιστέψτε με αξίζει!

Κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτό που με ξίνισε λίγο είναι ότι θα ήθελα να δω μια φιλική συμμετοχή του τόσα χρόνια συνεργάτη και φίλου Δημήτρη Λεοντόπουλου τραγουδιστή των Ενδελέχεια.

Track list:
1. Αν
2. Δώρο
3. Τραβώ γραμμή
4. Λαθραία ελπίδα
5. Ξέρω είσαι εκεί
6. Η Θεά
7. Η πληρωμή
8. Φοβάμαι
9. Αθήνα
10. Πέρδικά μου πλουμισμένη
11. Αποχωρισμός
Bonus track
12. Αν (θυγατρικό)

Κείμενο: Αντρέας Σειντής

Σχόλια

Ο χρήστης Chris είπε…
Prin liga lepta to akousa sto radiofono, k psaxnontas me fotises :). Poly glyko tragoydi

Δημοφιλείς αναρτήσεις