Roots&Routes


Καθώς ο αέρας ξερίζωνε τα πάντα στο πέρασμα του χθες στη Λάρισα και παρέσερνε πλήθος στρινγκ από τις ταράτσες των πολυκατοικιών , μαζί με λαμαρίνες από πρόχειρες προκάτ κατασκευές στις ταράτσες , που φεύγανε και έσπαγαν μπαρμπιζ γνωστών κουμπάρων και όχι μόνο, και ενώ στο Βόλο ο Τούρκος διοικητής της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ Maritime Group Two, Sinan Ertugrul που έχει καταπλεύσει από το περασμένο Σάββατο και θα αποπλεύσει την Πέμπτη , δήλωνε ικανοποίηση για τη θερμή φιλοξενία των Ελλήνων και τόνιζε ότι η αντιπολεμική διαδήλωση που έγινε στην πόλη το περασμένο Σάββατο , ενάντια στην παρουσία της νατοϊκής δύναμης δεν τους αφορά καθόλου μα καθόλου και δηλαδή στα αρχίδια τους , αφού «πρόκειται για εσωτερικό θέμα της χώρας μας» όπως λέει ο κύριος Sinan γιαβρούμ ,sina na nai! Και ενώ όλα αυτά συνέβαιναν εδώ , μαζί με τις μεγάλες φωτιές σε Μηλίνα και Σκόπελο , μια άλλη φωτιά , λίγο πιο νότια και πιο δυτικά άναβε και πάλι .


Άναψε η φλόγα στην Ολυμπία , μαζί με διαμαρτυρίες τριών μελών της Οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα». Μεταξύ των τριών μελών της οργάνωσης ήταν και ο γενικός γραμματέας της Ρομπέρ Μενάρ, ο οποίος την Κυριακή τιμήθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί με το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής .


« Αν η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ιερή , τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ακόμα περισσότερο . Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε την κινεζική κυβέρνηση να αποκτήσει την Ολυμπιακή φλόγα , ένα σύμβολό ειρήνης , χωρίς να καταγγείλουμε τη δραματική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα , λιγότερο από πέντε μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων» αναφέρεται σε ανακοίνωση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα , στο Παρίσι .


Κι ενώ όλα αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στη Θεσσαλία , στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο , εγώ χωνεύω τον μπακαλιάρο σκορδαλιά που έφαγα, τις γαρίδες σαγανάκι και άλλα πολλά λόγω της εορτάζουσας μητέρας . Πίνω ένα εσπρεσάκι στα γρήγορα και συμπληρώνω τη φόρμα συμμετοχής στο http://www.rootsnroutes.gr/ .


Το ελληνικό Roots&Routes,μετά από δυο επιτυχημένους κύκλους δράσεων στην Αθήνα το 2006 και 2007 αντίστοιχα , ξεκινά αυτές τις μέρες έναν τρίτο κύκλο , με βάση τη Λάρισα και αναζητά νέα ταλέντα στη μουσική, το χορό και στα media .


To Roots & Routes ανιχνεύει, εμπνέει και εκπαιδεύει νέους ταλαντούχους μουσικούς , χορευτές και media δημιουργούς οι οποίοι από μόνοι τους δεν έχουν πρόσβαση σε καθιερωμένες καλλιτεχνικές σκηνές , ΜΜΕ και σχολές τεχνών .


Στο R&R τα νέα ταλέντα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες και επαγγελματίες των media , για να καλλιεργήσουν και να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους , με τελικό αποδέκτη το ευρύ κοινό .Για την περαιτέρω εξέλιξη των επιλεγμένων ταλέντων , το δίκτυο R&R αναπτύσσει συνεργασίες με εταιρίες παραγωγής , τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς , χώρους παραστάσεων και σχολές τεχνών , ώστε να παρέχει στους νέους μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων σε συνέχεια των αρχικών:ομαδική διδασκαλία , καλοκαιρινό σχολείο (Summerschool) , παραγωγή υλικού προώθησης και εκπαίδευση πάνω στα media .


Ο χώρος που θα φιλοξενήσει όλες τις δράσεις του κύκλου και τη συναυλία-παρουσίαση του R&R στις 20 Απριλίου , είναι το «Stage».(στο ποτάμι , πίσω από το λιμανάκι , για αυτούς που δεν ξέρουν που πέφτει .)


Αξίζει να σημειωθεί πως επίσημος προσκεκλημένος αυτού του κύκλου είναι ο δημοφιλής τραγουδιστής, μουσικός και ποιητής Γιάννης Αγγελάκας , με τον οποίο τα επιλεγμένα ταλέντα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν masterclass και να δώσουν κοινή συναυλία στο «Stage» στις 20 Απριλίου . Οι επόμενες ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο «Stage» στις 6 και 11 Απριλίου 2008, και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή είτε online στον διαδικτυακό τόπο http://www.rootsnroutes.gr/ είτε στα τηλέφωνα :2410-554026(Δήμητρα ΚΕΕ),2410-253097&6932853971(Stage)και 6943956171(Σ.Μου.Θ).

Άντε και του χρόνου φουντούνια αδέρφια ….

Αφιερωμένο τραγούδι για σήμερα «Ο λύκος της ψυχής μου»-Magic de spell

Εγώ μεγάλωσα με αρχές , ανατροφή και συμβουλές
Και από αυστηρούς γονείς οι δάσκαλοι και οι συγγενείς σε μένα είχαν ποντάρει
Να γίνω το καλό παιδί , αρνάκι άσπρο και παχύ της μάνας το καμάρι .

Μα ο λύκος της ψυχής μου τραγουδάει , στο δάσος της ζωής μου ξενυχτά, ο λύκος της ψυχής μου τραγουδάει, κανείς το λύκο δεν τον κυβερνά .

Μα τις ελπίδες τους αυτές, εγώ τις πρόδωσα που λες
Και από θρεφτάρι στο μαντρί, καλύτερα με συγκινεί να γίνω εγώ μακάρι ,
Λύκος μαύρος και λιγνός, του πατέρα του καημός
Αντί στη γυάλα ψάρι .

Μα ο λύκος της ψυχής μου τραγουδάει , στο δάσος της ζωής μου ξενυχτά, ο λύκος της ψυχής μου τραγουδάει, κανείς το λύκο δεν τον κυβερνά .



Σχόλια

Ο χρήστης ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε…
καλά τα λες
κάτι δικό μου για σένα..

"Αργά, με αγώνα, σαλεύω ανάμεσα στα φαινόμενα

"Βάνω τάξη στην αναρχία, δίνω πρόσωπο, το πρόσωπο μου, στο χάος.

Σε άξαφνες φοβερές στιγμέςο νους δεν μπορεί,

αστραπές και φαντάσματα.

. δε με χωρούν τα φαινόμενα, πνίγουμαι!

Είναι η μεγάλη κρίσιμη στιγμή….Φοβούμαι…..

Νιώθω στην καρδιά μου όλες τίς ταραχές

τις χαρές και τις πίκρες της ζωής.

Είμαι η νύχτα……

Μια μικρή ανυπόταχτη πνοή

που την τρώει το φως.

Είμαι η νύχτα…… Ο άνεμος του ολέθρου φυσάει·

Θα ΄ναι ο θάνατος……υποτάξου!"
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Ευχαριστώ
Ο χρήστης Melikratis Carribean sounds είπε…
Jah! Rastafari...
Πότε έγιναν όλα αυτά? γιατί δεν το είπαν τα κανάλια, ο θέμος, οι εκδότες???
Επίτρεπεται η ακρόαση οιουδήποτε άλλου ηχητικού δημιουργήματος, πλην των διεθνώς απηχεισάτνων καλλιτεχνών της σύγχρονης λαϊκοπόπ? Της ευπρεπούς κουλτουροδιαπλασικής, συγκινητικής μεγαλειώδους και αξιοσθαύμαστης λυρικής δημιουργίας των εν λόγω καλλιτεχνών?

ευχαριστώ για την ενημέρωση, θα "σπρώξω" το post γιατί είναι πραγματικά ενδιαφέρον!

Σε χαιρετώ!

Λευτεριά στη Τζαμάϊκα!
Λευτεριά στο Θιβέτ!
Ψηφίστε τ"Ασφαλιστικό"
Ψηφίστε την Καλομοίρα Σαράντη!
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
xaxaxa
Jah love's dj geezmo
smak

Δημοφιλείς αναρτήσεις