Δευτέρα, Νοεμβρίου 19, 2007

Αντίο Άρτεμις

Σήμερα το μεσημέρι , άφησε την τελευταία της πνοή στην γενική κλινική «Ευθύμιος Πατζίδης» στη Λάρισα η Άρτεμις Πολυζοπούλου . Η Άρτεμις , είχε κάνει τρείς κόρες και έναν γιο ο οποίος πέθανε λίγες ώρες μετά τη γέννηση του . Η μικρότερη κόρη της Ευαγγελία , είναι η μητέρα μου .

Το θάνατο της τον έμαθα πάνω σε ένα λεωφορείο . Που αλλού θα το μάθαινα; Όλα τα σημαντικά και άλλοτε θλιβερά γεγονότα της ζωής μου πάντα πάνω σε κάποιο λεωφορείο θα τα άκουγα .

Η Άρτεμις έφυγε πλήρης ημερών . Ποτέ δεν την κατάλαβα αυτή την έκφρασή . Τι είναι ο άνθρωπός ; Γάλα ; Πλήρης Λιπαρών που λέμε κλπ ;88 χρόνια έζησε η Άρτεμις, από τα οποία 18 χήρα .Το σπίτι της πάντα μύριζε ζυμωτό ψωμί , πίτες και λιχουδιές, τα χέρια της ήταν πάντα γεμάτα καραμέλες , δραχμές και μετέπειτα ευρώ , τι κι αν κανένα από τα 6 της εγγόνια δεν πήρε το όνομα της .

Χρόνια τώρα ήταν χαμένη σε έναν δικό της κόσμο, ξέρω ότι περίμενε αυτή την ώρα με καρτερικότητα . Αντίο γιαγιούλα μου , σ’ αγαπάω πολύ . Καλό ταξίδι .Το μικρότερο εγγόνι σου , Σοφία .

Υ.Σ Περαστικά στη φίλη μου Αικατερίνη , καθώς και στον μπαμπά της μετά το σοβαρό ατύχημα που είχανε στην εθνική . Πληροφοριακά πηγαίνανε στο γάμο του γιού του Τράγκα , καθώς ήταν σόι με τη νύφη .Δεν τα κάνουμε τέτοια λάθη .


One Love! One Heart!
Let's get together and feel all right.
Hear the children cryin' (One Love!);
Hear the children cryin' (One Heart!),
Sayin': give thanks and praise to the Lord and I will feel all right;
Sayin': let's get together and feel all right. Wo wo-wo wo-wo!

Let them all pass all their dirty remarks (One Love!);
There is one question I'd really love to ask (One Heart!):
Is there a place for the hopeless sinner,
Who has hurt all mankind just to save his own beliefs?

One Love! What about the one heart? One Heart!
What about - ? Let's get together and feel all right
As it was in the beginning (One Love!);
So shall it be in the end (One Heart!),
All right!
Give thanks and praise to the Lord and I will feel all right;
Let's get together and feel all right.
One more thing!

Let's get together to fight this Holy Armagiddyon (One Love!),
So when the Man comes there will be no, no doom (One Song!).
Have pity on those whose chances grows t'inner;
There ain't no hiding place from the Father of Creation.

Sayin': One Love! What about the One Heart? (One Heart!)
What about the - ? Let's get together and feel all right.
I'm pleadin' to mankind! (One Love!);
Oh, Lord! (One Heart) Wo-ooh!

Give thanks and praise to the Lord and I will feel all right;
Let's get together and feel all right.
Give thanks and praise to the Lord and I will feel all right;
Let's get together and feel all right.

Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2007

2 ΧΡΟΝΙΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΟΙΔΗΜΑ"

Σήμερα Τρίτη και 13 το «Εκπαιδευμένοι στο οίδημα» γίνεται 2 χρονών . Το ευχάριστο αυτό γεγονός εορτάστηκε με εκδρομή στην Καλαμπάκα που ήπιαμε κρασί με την τσανάκα και φυσικά, φάγαμε τον άμπακο ,με θέα τα Μετέωρα .


Το γλέντι συνεχίστηκε με sinecod , otrivin, strepsils, στο μικρό Παρίσι (βλ.Τρίκαλα) για καφέ , και καταλήξαμε στο «Μύλο 1927» στη Λάρισα με άφθονο αλκοόλ κάτω από τους ροκ ήχους του Glenn Hughes(βλ. Deep Purple/Black Sabbath). Άντε και να τα χιλιάσουμε !

Υ.Σ Στις φωτό είμαι μόνο εγώ γιατί οι φίλοι μου είναι διάσημοι και δεν θέλανε να εκτεθούν , χαχαχα… Εντάξει είναι και σε κάποιες ο Glenn Hughes , αλλά αυτός δεν είναι φίλος μου !

Υ.Σ 2 Και πριν 2 χρόνια και σήμερα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ο Γιώργος Παπανδρέου , είδατε που δεν άλλαξε τίποτα ουσιαστικό τελικά ;Πριγκηπέσα-Μανώλης Λιδάκης

Τρίτη, Νοεμβρίου 06, 2007

Καμουφλάζ

Ανήκω σε μια μακιγιαρισμένη γενιά , που κάθε βράδυ παστώνεται τόνους πούδρας , για να αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα . Ανήκω σε μια γενιά που μεγάλωσε με άλλα πρότυπα και καλείται να παίξει το ρόλος της σε μια κοινωνία που έχει άλλες βάσεις από αυτές που μας μάθανε . Ανίδεοι , χωρίς προσανατολισμό , χωρίς πορεία, το μόνο που μας έμεινε είναι το καμουφλάζ .

Μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια , που η μητέρα μου πήρε το επίθετο του πατέρα μου γιατί παντρεύτηκε πριν το 1982 . Μπήκα από το νηπιαγωγείο σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που με προετοίμαζε για χρόνια, για εκείνη τη στιγμή που θα έδινα 4 μαθήματα στις Πανελλαδικές εξετάσεις για να επιτύχω ή όχι την εισαγωγή μου σε κάποιο τριτοβάθμιο "ίδρυμα" και λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα μου ανακοίνωσαν ότι θα έδινα 14 μαθήματα αντί για 4 . Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι ο προορισμός μου ήταν να σπουδάσω αυτό το οποίο θα μου άρεσε, θα άνοιγε τους ορίζοντες μου και στη συνέχεια θα γινόταν το επάγγελμα μέσα από το οποίο θα μπορούσα να προσφέρω , αλλά και να ζω από αυτό , ότι κάποια στιγμή θα έβρισκα την πραγματική αγάπη στο πρόσωπο ενός συντρόφου , τον οποίο θα επέλεγα να γίνει σύζυγος μου και θα κάναμε μια ευτυχισμένη οικογένεια , πλαισιωμένη από μικρά κωλόπαιδα.

Ήρθε η ώρα που πρέπει να εκπληρώσω τον προορισμό μου .Οι σπουδές μου δεν μου άνοιξαν κανέναν ορίζοντα , ίσα ίσα μου έκλεισαν κι αυτόν που είχα . Προσπάθησα να κάνω επάγγελμα αυτό που αγάπησα και σπούδασα , φυσικά κατάλαβα ότι δεν μπορώ να ζήσω από αυτό , αλλά ούτε να προσφέρω σε μια κοινωνία που δεν προσφέρει τίποτα . Όσο για οικογένεια και κωλόπαιδα , ούτε να το σκέφτεστε .

Κανείς από τους φίλους μου δεν θέλει να κάνει οικογένεια , γιατί να κάνει εξάλλου ; Έχει όποιον γκόμενο, γκόμενα θέλει ανά πάσα στιγμή, τα λεφτά από την δουλειά που κάνει που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σπούδασε ή ονειρεύτηκε, του φτάνουν μόνο για να πληρώσει το ενοίκιο και τις πιστωτικές κάρτες .Παρόλα τα πτυχία και τις ξένες γλώσσες δεν μπορεί να κάνει πραγματικότητα την προκοπή που ονειρεύτηκαν οι γονείς μας για μας .
Οι φίλες μου ετών 30 , λένε πως είναι κατά του γάμου και πως είναι επιλογή τους να είναι μόνες . Βλέπουν και τις άλλες μισές που είναι με το διαζύγιο στο χέρι , και σου λέει άσε καλύτερα . Βέβαια δεν βλέπουν τις ελάχιστες εξαιρέσεις εκείνων των φιλενάδων τους , που είναι ευτυχισμένες στο γάμο τους , γιατί αυτές θα είναι τίποτα απλές νοικοκυρές άντε το πολύ –πολύ να είναι και δημόσιοι υπάλληλοι . Αυτές θέλουν καριέρα λέει και σύνταξη μαζί με τους άντρες γιατί είμαστε ίσοι , άσχετα αν οι άντρες στην σύνταξη μπλέκουν με δεκαοχτάχρονες , ενώ αυτές πάνε εκδρομές με χριστιανικές λέσχες και προσπαθούν να κουμαντάρουν τις εξάψεις τους από την κλιμακτήριο . Καμουφλάζ της δυστυχίας τους είναι . Θα παρακαλούσαν να έβρισκαν έναν άντρα που θα έπεφτε στα γόνατα τους και θα τους ζητούσε να τον παντρευτούνε . Θα ξετρελαινόντουσαν , αλλά δεν βρέθηκε κανένας , εξάλλου αν τολμούσαν να ομολογήσουν ότι ονειρευόντουσαν τέτοιες στιγμές ή ότι έχουν παλιομοδίτικες αντιλήψεις θα λέγανε ή ο γκόμενος θα την έκανε πριν να ξημερώσει .

Ξέρετε τι μου θυμίζει όλο αυτό ; Είχα μια φίλη , που ήταν άσχημη και με αρκετά παραπανήσια κιλά , κάτι σαν τον Βενιζέλο ένα πράγμα . Όλες μας εκεί στα 19 , χαιρόμασταν την σαρκική ηδονή που μοιραζόμασταν με τους εκάστοτε φίλους μας , εκείνη μου έλεγε ότι δεν ήθελε να συνουσιαστεί με κανέναν , γιατί δεν ήθελε να γυρίσει κανείς και να πει ότι την διακόρεψε . Αρχίδια μάντολες . Πιο μικρή νόμιζα ότι ήταν αυστηρών αρχών και πολύ ηθική για να κάνει κάτι τέτοιο, στην πορεία των ζωών μας κατάλαβα ότι ήταν απλώς ένα καμουφλάζ , ήταν αυτό που λέμε όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια . Μα φυσικά και διψούσε για πέος , μα διψούσε σας λέω , και από την καταπίεση με την πρώτη ευκαιρία θα άρχιζε τις παρτούζες , μα έλα που ήταν τόσο άσχημη για να την πλησιάσει ο οποιοσδήποτε .

Αυτή είναι η γενιά μου , απορρίπτει αρκετά πράγματα και αυτήν την απόρριψη την έχει κάνει μαγκιά αλλά όχι από επιλογή . Το ίδιο κάνω και εγώ , γιατί η πραγματικότητα μας είναι τόσο ξεκωλιασμένη που δεν την πηδάει πλέον κανείς . Μπουρδέλο που λέει και ο Πάγκαλος , αλλά χωρίς πελάτες , αναδουλειές .