Καμουφλάζ





Ανήκω σε μια μακιγιαρισμένη γενιά , που κάθε βράδυ παστώνεται τόνους πούδρας , για να αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα . Ανήκω σε μια γενιά που μεγάλωσε με άλλα πρότυπα και καλείται να παίξει το ρόλος της σε μια κοινωνία που έχει άλλες βάσεις από αυτές που μας μάθανε . Ανίδεοι , χωρίς προσανατολισμό , χωρίς πορεία, το μόνο που μας έμεινε είναι το καμουφλάζ .

Μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια , που η μητέρα μου πήρε το επίθετο του πατέρα μου γιατί παντρεύτηκε πριν το 1982 . Μπήκα από το νηπιαγωγείο σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που με προετοίμαζε για χρόνια, για εκείνη τη στιγμή που θα έδινα 4 μαθήματα στις Πανελλαδικές εξετάσεις για να επιτύχω ή όχι την εισαγωγή μου σε κάποιο τριτοβάθμιο "ίδρυμα" και λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα μου ανακοίνωσαν ότι θα έδινα 14 μαθήματα αντί για 4 . Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι ο προορισμός μου ήταν να σπουδάσω αυτό το οποίο θα μου άρεσε, θα άνοιγε τους ορίζοντες μου και στη συνέχεια θα γινόταν το επάγγελμα μέσα από το οποίο θα μπορούσα να προσφέρω , αλλά και να ζω από αυτό , ότι κάποια στιγμή θα έβρισκα την πραγματική αγάπη στο πρόσωπο ενός συντρόφου , τον οποίο θα επέλεγα να γίνει σύζυγος μου και θα κάναμε μια ευτυχισμένη οικογένεια , πλαισιωμένη από μικρά κωλόπαιδα.

Ήρθε η ώρα που πρέπει να εκπληρώσω τον προορισμό μου .Οι σπουδές μου δεν μου άνοιξαν κανέναν ορίζοντα , ίσα ίσα μου έκλεισαν κι αυτόν που είχα . Προσπάθησα να κάνω επάγγελμα αυτό που αγάπησα και σπούδασα , φυσικά κατάλαβα ότι δεν μπορώ να ζήσω από αυτό , αλλά ούτε να προσφέρω σε μια κοινωνία που δεν προσφέρει τίποτα . Όσο για οικογένεια και κωλόπαιδα , ούτε να το σκέφτεστε .

Κανείς από τους φίλους μου δεν θέλει να κάνει οικογένεια , γιατί να κάνει εξάλλου ; Έχει όποιον γκόμενο, γκόμενα θέλει ανά πάσα στιγμή, τα λεφτά από την δουλειά που κάνει που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σπούδασε ή ονειρεύτηκε, του φτάνουν μόνο για να πληρώσει το ενοίκιο και τις πιστωτικές κάρτες .Παρόλα τα πτυχία και τις ξένες γλώσσες δεν μπορεί να κάνει πραγματικότητα την προκοπή που ονειρεύτηκαν οι γονείς μας για μας .
Οι φίλες μου ετών 30 , λένε πως είναι κατά του γάμου και πως είναι επιλογή τους να είναι μόνες . Βλέπουν και τις άλλες μισές που είναι με το διαζύγιο στο χέρι , και σου λέει άσε καλύτερα . Βέβαια δεν βλέπουν τις ελάχιστες εξαιρέσεις εκείνων των φιλενάδων τους , που είναι ευτυχισμένες στο γάμο τους , γιατί αυτές θα είναι τίποτα απλές νοικοκυρές άντε το πολύ –πολύ να είναι και δημόσιοι υπάλληλοι . Αυτές θέλουν καριέρα λέει και σύνταξη μαζί με τους άντρες γιατί είμαστε ίσοι , άσχετα αν οι άντρες στην σύνταξη μπλέκουν με δεκαοχτάχρονες , ενώ αυτές πάνε εκδρομές με χριστιανικές λέσχες και προσπαθούν να κουμαντάρουν τις εξάψεις τους από την κλιμακτήριο . Καμουφλάζ της δυστυχίας τους είναι . Θα παρακαλούσαν να έβρισκαν έναν άντρα που θα έπεφτε στα γόνατα τους και θα τους ζητούσε να τον παντρευτούνε . Θα ξετρελαινόντουσαν , αλλά δεν βρέθηκε κανένας , εξάλλου αν τολμούσαν να ομολογήσουν ότι ονειρευόντουσαν τέτοιες στιγμές ή ότι έχουν παλιομοδίτικες αντιλήψεις θα λέγανε ή ο γκόμενος θα την έκανε πριν να ξημερώσει .

Ξέρετε τι μου θυμίζει όλο αυτό ; Είχα μια φίλη , που ήταν άσχημη και με αρκετά παραπανήσια κιλά , κάτι σαν τον Βενιζέλο ένα πράγμα . Όλες μας εκεί στα 19 , χαιρόμασταν την σαρκική ηδονή που μοιραζόμασταν με τους εκάστοτε φίλους μας , εκείνη μου έλεγε ότι δεν ήθελε να συνουσιαστεί με κανέναν , γιατί δεν ήθελε να γυρίσει κανείς και να πει ότι την διακόρεψε . Αρχίδια μάντολες . Πιο μικρή νόμιζα ότι ήταν αυστηρών αρχών και πολύ ηθική για να κάνει κάτι τέτοιο, στην πορεία των ζωών μας κατάλαβα ότι ήταν απλώς ένα καμουφλάζ , ήταν αυτό που λέμε όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια . Μα φυσικά και διψούσε για πέος , μα διψούσε σας λέω , και από την καταπίεση με την πρώτη ευκαιρία θα άρχιζε τις παρτούζες , μα έλα που ήταν τόσο άσχημη για να την πλησιάσει ο οποιοσδήποτε .

Αυτή είναι η γενιά μου , απορρίπτει αρκετά πράγματα και αυτήν την απόρριψη την έχει κάνει μαγκιά αλλά όχι από επιλογή . Το ίδιο κάνω και εγώ , γιατί η πραγματικότητα μας είναι τόσο ξεκωλιασμένη που δεν την πηδάει πλέον κανείς . Μπουρδέλο που λέει και ο Πάγκαλος , αλλά χωρίς πελάτες , αναδουλειές .

Σχόλια

Ο χρήστης zouri1 είπε…
σωστη.
Ο χρήστης Ottimista είπε…
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Η ΓΕΝΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΕΚΤΙΜΕΝΑ . ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΕΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ , ΘΕΛΕΙ ΤΥΧΗ TIMMING ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΠΙΣΤΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΡΙΕΡΑ Σ ΑΥΤΟ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΤΑΙ Ή ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΠΕΛΕΓΕΣ . ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΤΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΡΚΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙΣ . ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΧΟΜΠΥ . ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΟΜΠΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑ . ΓΙ ΑΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ ΠΡΙΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΟ ΝΑΙ Ή ΤΟ ΟΧΙ .ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΟΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ . ΠΟΟΟΛΥ
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Δεν παντρεύομαι τώρα έχω να κάνω καριέρα, χαχαχαχα!
Ο χρήστης ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε…
Αφωνος....(και ΣΥΜΦΩΝΟΣ!!!)
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Πυγμαλίων κάνε αααα...
Ο χρήστης Γεωργία είπε…
Κοπελιά έχεις γράψει πολλά κατά καιρούς...συνήθως και πολύ ουσιαστικά ομολογώ.

Αυτό όμως "βρήκε στόχο" μέσα μου...

Ξέρεις εσύ τι λες και ξέρεις και τι κάνεις.

Μου έδωσες αφορμή για πολλές σκέψεις σήμερα...

Καλημέρα Σοφάκι!

π.σ. έφερες και γούρι πριν και τελικά αρχίζω 16.30 σήμερα χαχα
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
:)Χαίρομαι , γιατί είμαι γνωστή σαν γκαντεμό Σοφία ! Χα-χα...Εγώ ακούω imagine και έχω ρίξει τρελό γέλιο μιλάμε , ξέρω κάνω μαύρη( άσπρη , κίτρινη και μπλε )διαφήμιση , αλλά όποτε μπορέσεις να ακούσεις ... Τρελό γέλιο λέμε
Ο χρήστης manosantonaros είπε…
λοιπον μαλακιστήρι (δεν τη βριζω βρε, είναι το "χαιδευτικό" της) όταν "σοβαρέβεσαι" ,δηλαδή όταν είσαι στις κλειστές σου, γράφεις εξαιρετικά πράγματα, με εξαιρετικό τρόπο.
Εμεινα άφωνος.
Εγραψες μεσα σε 3-4 παραγράφους όλα όσα δεν μπορούν να πουν οι άνθρωποι της γενιάς σου.
Είναι ενα γρηγορο, δροσερό, θυμωμένο, καρα-αληθινό μανιφέστο.
Ελπίζω αυτα που τοσο καλά περιγράφεις, να μην τα ζήσεις κιόλας, ώστε να τα επιβεβαιώσεις.
Εχεις δίκιο ετσι κι αλλιώς... so dont get trapped.
Κισσες.
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
We are all trapped into the web . The question is who will escape...
Ο χρήστης Heliotypon είπε…
Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι. Κρίμα που δεν τα έχουν δει όλα αυτά όλοι οι άνθρωποι της γενιάς σου (ούτε της δικής μου)!
Ο χρήστης Dreamer on the Poof είπε…
Νεαρό μου παιδί,
-Ενσυνείδητα
αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι
οτι άλλο είναι να πολλαπλασιάζεται 1 δισεκατομμύριο
και άλλο είναι ο πολλαπλασιασμός να συμβαίνει μεταξύ 10 δισεκατομμυρίων,
με 50% ανεβασμένο το όριο ηλικίας/σωτηρίας...
Προσπαθούν να μη φτασουν τις συνθήκες ζωής στη γη σε κορεσμό και αδιέξοδο...
Ευ Ζην...

-Υποσυνείδητα
ίσως έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται
οτι ο προορισμός και το νόημα της επίγειας ζωής
είναι η μη ζωή,
η μη συνέχιση της ζωής...
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Heliotypon . Και γιατί να τα δούνε ; Η άγνοια είναι ευτυχία , αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε και τόσο ευτυχισμένοι . Δεν θέλω να τα ισοπεδώνω όλα, ίσως εγώ ή κάποιοι άλλοι να έχουμε την άνεση , να το αποφύγουμε ανώδυνα όλο αυτό , αλλά όσο κι αν κλείνεις τα μάτια , δεν μπορείς να αποφύγεις το σφυροκόπημα της αντικειμενικής πραγματικότητας .Το θέμα δεν είναι μόνο να δούμε πως έχουν τα πράγματα , είναι φυσικά και να τα αλλάξουμε , μεγάλη κουβέντα είπα πάλι . Να αλλάξουμε κάτι όμως που δεν μας αρέσει , καμιά φορά νομίζω ότι έχουμε βολευτεί μέσα σε αυτό και στα αρχίδια μας . Τι να αλλάξουμε , θα μας πάρουν κι εμάς με τις πέτρες , όπως πήραν και τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου που μίλησε για επανάσταση

Michelan . Ναι σίγουρα μας έπιασε πόνος για τις συνθήκες ζωής στη γη , και κάθε μέρα ξυπνάμε και κοιμόμαστε με το φόβο μήπως και επέλθει κορεσμός . Αυτό είναι σίγουρα . Γιατί μας περισσεύουν πολλά αισθήματα αγάπης , και αρμονικής συμβίωσης , γιατί δεν είμαστε καθόλου εγωιστές , γιατί η ζωή μας και η επιβίωση του εαυτού μας και μόνο είναι τόσο απλή υπόθεση , ώστε γιατί βρε αδερφέ να μην αναπαραχθούμε μόνο και μόνο επειδή σκεφτόμαστε τη γη !!!
Όσο για το ποιο είναι το νόημα της επίγειας ζωής (Γιατί υπάρχει κι άλλη ;)Πιάσε το αυγό και ξεμάλλιασε το …
Μαρέσει που αυτές οι αράδες λέξεων , σε έκαναν να φιλοσοφήσεις κατά αυτόν τον τρόπο , ποιος ξέρει ίσως και να μην έπιασα αυτό που πραγματικά ήθελες να πεις , παρόλα αυτά χαίρομαι . Το τραγουδάκι Ξανθέ μου Άγγελε σε μένα πήγαινε ; Έχω πάνω από ένα χρόνο που είμαι μελαχρινή ,χάχανα. Τώρα που είπα μελαχρινή , που είσαι ρε μάνα να φτιάξεις καμιά να γλυκαθούμε και λιγάκι !
Ο χρήστης Dreamer on the Poof είπε…
Φωτογενώς, σου πηγαίνει το ξανθό...
(Και) αυτό δηλώνω με το τραγουδάκι... ;)
Ο χρήστης Αιολος είπε…
Καλά τα λες. Ωστόσο εδώ είμαστε, όσοι τέλος πάντως μπορούμε να αντιληφθούμε την κατάσταση ως όντως υπάρχουσα και όχι ως "κουλτουριάρικες μαλακίες". Εδώ για να αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας και ύστερα τον δίπλα μας.

Τα χέρια πρέπει να σηκώνονται ψηλά μόνο και μόνο για να κρατήσουμε τον ουρανό να μην μας πέσει στο κεφάλι και όχι να παραδωθούμε.

Μεγαλώσαμε, έχουμε τα φόντα. Ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν οι συνθήκες για αλλαγή, ο κόσμος μονάχα υπήρξε κουρασμένος. Κουρασμένος και απογοητευμένος, όχι ανίκανος...

Φιλιά.
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: don't give up the fight!


Τι κουλτουριάρικες μαλακίες μου λες , πιο απλά και ωμά δεν θα μπορούσα να τα γράψω , η πραγματικότητα είναι !

Ναι μου πήγαινε και το ξανθό αλλά καλύτερα να μιλήσουμε για πιο ουσιαστικές αλλαγές , από τις αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών μου
Ο χρήστης Αιολος είπε…
Διακρίνω μια αμφιθυμία και μια τάση για "ό,τι να' ναι-απλα να γραψω σχόλιο" ή απλά το ξανθό σου άφησε κατάλοιπα;

Αν διαφωνείς με το σχόλιό μου, έχει καλώς. Απλά να ξέρεις πως με το να απορρίπτουμε και μόνο δεν γίνεται προκοπή. Δουλειά θέλει, πρώτα να γεμίσουμε τον εαυτό μας με την ουσία που λείπει στην εποχή (την οποία και παρατηρουμε συνεχως-το εγραψες και στο κειμενό σου) και ύστερα να βοηθήσουμε και τον δίπλα. Όσοι συστηματικά απέρριπταν όσα συναντούσαν χωρίς προσπάθεια για καλυτέρεψη είτε βρέθηκαν νοητικά στην εποχή των σπηλαίων είτε βρέθηκαν οριζόντια στον τάφο από μια σφαίρα στο κεφάλι, πέντε δέκα χάπια ή εναν κόμπο γύρω από τον λαιμό.

Προσυπογράφω τον χαραλτηρισμό "γενια του καμουφλάζ" αλλά σόρρυ δεν μπορώ να απορρίψω την γενιά μου, μπορώ όμως να βγάλω το καμουφλάζ.
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Χα-χα!όσο να’ναι τόσο οξυζενέ δεν μπορεί κάτι θα άφησε . Ευθυμία , ευθυμία διακρίνεις , γιατί σίγουρα δεν θα με βρεις οριζόντια στον τάφο από μια σφαίρα στο κεφάλι , ούτε από πέντε δέκα χάπια , ή έναν κόμπο στο λαιμό ! Δεν διαφωνώ καθόλου με το σχολιό σου , αλλά το λιγότερο που κάνω στη ζωή μου είναι να σπαταλάω τις ώρες μου , σε κουλτουροσυμφορές που λένε και η locomondo ! Μαρέσανε πάντα τα συλλογικά πράγματα , αλλά προσθεού , ποτέ δεν θα προσπαθήσω να πείσω τον δίπλανό μου για κάτι που δεν έλει να πιστεί ! Εγώ το καμουφλάζ το έχω γραμμένο καιρό αιολέ,γι αυτό και τα γράφω όλα αυτά , ελπίζω κι εσύ το ίδιο !
Ο χρήστης Αιολος είπε…
Λυπάμαι που θα το πω μα θυμίζεις τον ορισμό του βόλέματος. "δεν θα πείσω τον διπλανό για κάτι που δεν θέλει να πειστεί". Πασιφανές.

Όπως νομίζεις.

Καλό βράδυ.
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Εμένα πάλι μου θυμίζει φασισμό , αυτό που λες και όχι βόλεμα . Γιατί φασισμός είναι να προσπαθεί να βάλεις κάποιος κάτι με το ζόρι στην Κούτρα μου . Ναι σε αυτό θα διαφωνήσουμε , αλλά αυτό είναι δημοκρατία … Καλό βράδυ και σε σένα ! Όσο για το βόλεμα να βγάζεις συμπεράσματα για ανθρώπους που γνωρίζεις , γιατί δεν μπορείς να ξέρεις καθόλου μα καθόλου αν βρίσκομαι στην ακριβώς αντίθετη κατάσταση . Και κάτι ακόμα χαμογελάτε κάνει καλό !
Ο χρήστης Αιολος είπε…
Φασισμός είναι να προσπαθήσεις να ξυπνήσεις τον άλλο; Να του δείξεις πως η γενιά του δεν είνα τόσο σάπια όσο νομίζει; Αυτό είναι αλληλεγγύη. Με βάση τον χαρακτήρα του ή τα δέχεται ή τα απορρίπτει. Με τη διαφορά ότι του δόθηκε η ευκαιρία να τα ανακαλύψει πρώτα. Με όσα στηρίζεις καλύτερα να παραδοθούμε στο καμουφλάζ μας και στην σπίλα μας. Ε όχι δα.

Συμπεράσματα βγάζω απ' όσα μου δίνονται, δεν περιμένω να βγει ο άλλος στη σύνταξη για να υποπτευθώ ότι όσα λέει είναι προϊόντα της κουλτούρας και της νοοτροπίας του (καλή ή κακή, σωτή ή λάθος). Τι τα φτιάχνουμε τα ιστολόγια τότε.

Ξανασκέψου τα όλα αυτά πριν πέσεις για ύπνο, μπορεί να έχουν ήδη δημιουργηθεί ρήγματα στις ακλόνητες αντιφάσεις σου.

Χαμογελάμε ακατάπαυστα:)
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Προφανώς , για να γράφω αυτό το post , σημαίνει ότι κάτι με ενοχλεί, ότι κάτι θέλω να αλλάξει , ότι θα προσπαθήσω γι αυτό όση απογοήτευση κι αν με διακατέχει μερικές φορές . Ο δικός μου τρόπος να αφυπνίσω τους άλλους όπως λες είναι με το να γράφω και να φωνάζω αυτά που βλέπω, με την ελπίδα ότι ίσως τα δούνε κάποιοι που δεν τα είχανε συνειδητοποιήσει ακόμα. Είσαι αρνητικός απέναντι μου για κάποιο λόγο , που δεν γνωρίζω , blogs έχουμε για να συζητάμε και να εκφράζουμε τις απόψεις μας , εγώ τουλάχιστον γι αυτό το έχω και όχι για να τσακώνομαι ή να βγάζω τα απωθημένα μου . Έβγαλες τα συμπεράσματα σου καλός έκανες δικαίωμα σου , όπως δικαίωμα μου να έχω τα δικά μου, δεν καταλαβαίνω που βρίσκεις το κακό . Ξαναλέω μήπως και δεν έγινε κατανοητό , πως είναι φασισμός και πλύση εγκεφάλου να κάνεις κάποιον να πιστέψει αυτό που θεωρείς εσύ σωστό , αυτό είπα !
Ο χρήστης Αιολος είπε…
Ήμουν θετικότατος μαζί σου μέχρι που στην σύμφωνη (ετσι νόμιζα) θέση που διατυπωσα στο πρώτο σχόλιο, εισέπραξα ένα:

"Τι κουλτουριάρικες μαλακίες μου λες , πιο απλά και ωμά δεν θα μπορούσα να τα γράψω , η πραγματικότητα είναι !

Ναι μου πήγαινε και το ξανθό αλλά καλύτερα να μιλήσουμε για πιο ουσιαστικές αλλαγές , από τις αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών μου".

Τουτ' έστιν "δεν κατάλαβα το σχόλιό σου και άι παράταμε τώρα.

Ποιός είναι ο αρνητικός;

Λοιπόν κλείνω το θέμα εδώ γιατί βλέπω πως είναι βράδυ και μαλλον είμαστε κουρασμένοι, εγω για να κατάλάβω τους πετσοκομμένους συλλογισμούς σου κι εσύ να διατυπώσεις μια παράγραφο λογικά ορθή. Συν του ότι με το τελευταίο σου σχόλιο μάλλον τελικά συμφωνούμε (μην κάνεις άλλο μπορεί να ξαναδιαφωνήσουμε-πληζ), αλλά που να τα ξαναπιάνουμε από την αρχή τωρα.

Άντε και καλό χειμώνα.
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Ε; Το Ναι μου πήγαινε και το ξανθό αλλά καλύτερα να μιλήσουμε για πιο ουσιαστικές αλλαγές , από τις αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών μου πήγαινε στον micelan και όχι σε σένα. Συμφωνούμε σε όλα δεν ξέρω γιατί ακριβώς μαλώνουμε , αλλά δεν πειράζει γούστο έχει ! Μην με παρεξηγείς είμαι λίγο τρελή και πάντα είχα πρόβλημα γιατί μόνο μια πάστα ανθρώπων (νουγκατίνας ) καταλάβαιναν το χιούμορ μου με αποτέλεσμα με τους υπόλοιπους να παρεξηγούμε εύκολα, οπότε ή αλλάζω χιούμορ ή οι άλλοι αρχίζουν και με συνηθίζουν Καλό βράδυ
Ο χρήστης dimitris είπε…
Ενταξει εγω τι να πω τωρα.....
Οτι ειμαι περηφανος για σενα?
Λιγο θα ειναι!!!

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ!

Δεν εχω να σχολιασω κατι πανω στο κειμενο σου.Νομιζω οτι αποδιδει την πραγματικοτητα.

Αυτο που θελω να σχολιασω ειναι το συμπερασμα...

Η Απορριψη και η Δεκτικοτητα!
Ο καθενας απο εμας πρεπει να ξεκινησει απο τον εαυτο του!!!

Πρωτα πρεπει να επελθει η προσωπικη εσωτερικη καθαρση απο τα στερεοτυπα και τον καθωσπρεπεισμο που δειδαχτηκαμε και μετα...

Και μετα πρεπει(αλλο πρεπει αυτο...)να εχουμε αυτοσυγκρατηση,αυτογνωσια,μετρο,
αυταπαρνηση και ανιδιοτελεια...

Και να διδασκουμε,να καθοδηγουμε,να προτρεπουμε με τις πραξεις μας και οχι με τα λογια!

Μα τι γραφω παλι...
ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ...
Δε φταιω εγω...
Με ενεπνευσες!!!

Νασαι καλα και νασαι "καθαρη"...
Και να προσπαθεις να κρατας "καθαρες" σχεσεις!
Τουλαχιστον ξερω...
το ξερω οτι το προσπαθεις!!!
Ο χρήστης manosantonaros είπε…
xaxaxaxaxaxaxaxa...
Ο χρήστης Neraida είπε…
Πολύ συχνά γράφεις. Αλλά αυτή τη φορά (κι όχι για πρώτη φορά) "έγραψες". Ευχαριστούμε. ;)
Ο χρήστης diastimata είπε…
Γεια σου ρε Σοφία, ατελείωτη! Μου ΄δωσες ευκαιρία να ποστάρω κάτι του Χαριτόπουλου, που με ταλάνιζε καιρό.
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Glenn Hughes την Κυριακή το βράδυ στο Μύλο στη Λάρισα , να είστε όσοι μπορείτε εκεί ! Σμάκια
Ο χρήστης Kwlogria είπε…
Ένα πολύ δροσερό θυμωμένο κορίτσι.. Μια χαρά! :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις