Σάββατο, Οκτωβρίου 27, 2007

Γιατί τυρί είναι μόνο η φέτα


Διάλογος ανάμεσα σε Θεσσαλονικιό και Αγρινιώτη . Πίσω από την πλάτη μου
Θεσσαλονικιός : Το τυρί μαλάκα μου είναι η φέτα , το κασέρι δεν είναι τυρί .
Αγρινιώτης : Τι λες ρε βλάκα , τυριά είναι όλα και η φέτα και το κασέρι και το κεφαλοτύρι και η κεφαλογραβιέρα και το γκούντα το ένταμ , το φίνα , το μιλνερ , το τρικαλινό , όλα αυτά είναι τυριά .
Θεσσαλονικιός : Κάτσε να δεις θα πάρω μια φίλη μου τηλέφωνο .Τουτ-τουτ.
Φίλη Θεσσαλονικιού : Ναι …
Θεσσαλονικιός : Έλα Άννα να σε πω τυρί ποιο είναι ;
Φίλη Θεσσαλονικιού :Η φέτα.
Θεσσαλονικιός :Το κασέρι είναι τυρί;
Φίλη Θεσσαλονικιού : όχι το κασέρι δεν είναι τυρί , είναι κασέρι !!!
Χα-χα-χα Και το παραλήρημα συνεχιζότανε … Ξέρω ότι ο φίλος Αγρινιώτης δεν θα έβρισκε ποτέ το δίκαιο του κι ας ήταν σωστός , εξάλλου στο παρελθόν έχω συμμετάσχει και εγώ σε παρόμοια συζήτηση ! Δεν ξέρω γιατί αλλά μεγαλώσαμε αναγνωρίζοντας σαν τυρί μόνο τη φέτα ! Κι εγώ ως «τυρί» θα έπρεπε να ξέρω κάτι παραπάνω . Η συζήτηση συνεχίζεται .
Θεσσαλονικιός : Την άλλη τη μαλακία που την πας παίρνεις ένα γύρο με απόλα και δεν σου βάζουν κέτσαπ μουστάρδα αν είναι δυνατόν , πρέπει να τους το πεις για να σου βάλλουν , ήμαρτον … Το παραλήρημα συνεχίστηκε για αρκετή ώρα , είχα τη χαρά να ζήσω και στο βορρά και στο νότο , ώστε πλέον να μην τρώω τέτοιες συγχύσεις και να προσαρμόζομαι ανάλογα με το περιβάλλον , πάντως η μαλακία που έχετε για κεμπαπ εσείς οι νότιοι, σαν μπιφτέκι ένα πράγμα είναι αηδία , έλα εδώ πάνω να φας κεμπαπ κεμπαπ να σου πιαστεί …

Αυτά για τις διαφορές βόριων και νότιων , τώρα μια άλλη διαφορά . Ταξιδεύω με ένα νεαρό ζευγάρι Καναδών , είναι παντρεμένοι .Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ένα αρκετά δύσκολο και κουραστικό ταξίδι , η γυναίκα δείχνει ήρεμη , και λέει στον άντρα της να μην στεναχωριέται και πως ας το δούνε σαν μια άλλη ακόμα εμπειρία. Φαντασθείτε , να ήταν ελληνίδα η γκόμενα , θα γκρίνιαζε από την αρχή μέχρι το τέλος του ταξιδιού θα του τα είχε πρήξει του ανθρώπου, λες και έφταιγε αυτός και θα την χώριζε .Ήταν ντυμένη απλά και εντελώς άβαφη γιατί πήγαινε εκδρομή στη φύση , φαντασθείτε ελληνίδα , ντυμένη σαν λατέρνα με την γόβα ή την τακουνάρα έστω, και με τον μισό Μπέζα στη μάπα (Hondos Center για τους νότιους !!!) Φαντασθείτε τώρα τη μάνα του άντρα στην περίπτωση που ήταν Έλληνες … Αχ η ρουφιάνα το τύλιξε τον γιόκα μου , αχ αυτή η σουρλουλού μου τον πήρε από τα χέρια και τα σχετικά και θυμηθείτε ότι μιλάμε για ένα ζευγάρι πολύ νεαρό σε ηλικία , η ελληνίδα μάνα θα τα έλεγε αυτά κι αν μιλούσαμε και για το γιο της ετών 45 . Φαντασθείτε τώρα αυτό το ζευγάρι στην περίπτωση που δεν ήταν παντρεμένοι και προέκυπτε μια εγκυμοσύνη , στην δικιά μας πραγματικότητα το πιο πιθανό ήταν να χώριζαν και η κοπέλα να έκανε έκτρωση , στην περίπτωση των Καναδών το πιο πιθανό ήταν να μένανε μαζί να μην παντρευόντουσαν αν δεν ήθελαν , να συζούσαν και να μην είχε αλλάξει τίποτα . Πρέπει επειγόντως να αλλάξουμε νοοτροπία .

Γιατί τυρί είναι μόνο η φέτα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

:))
ατήρα φούλαμ, ο αγρινότς είχε δίικ.

δηλάδή αν τυρί είναι μόνο η φέτα, το γκουντα τι είναι γκουντα?και το ροκφορ, ροκφορ.

2. επειδή εχω δουλέψει φεγγάρια και σουβλατζής(ξέρεις καρό πουκάμισο, είχα αφίσει μουστάκι και ναι έβλεπα τριανταφυλόπουλο σουβλατζής κομπλέ) και ξέρω, όταν ο άλλος λέει απο όλα, σχεδόν ποτέ δεν εννοεί απ' ολα. να ξερες πόσα σουβλάκια ξανάφτιαξα γιατι άλλος δεν ήθελε σατζικι, ή μουσταρδα.

αλλά αυτά, και οι παράλλογες τοπικές ιδιαιτερότητες έχουν την πλάκα τους. γιατι στα αλλα τα περι νοοτροπίας, τα προσυπογράφω.

τα λέμε μικρή

Ottimista είπε...

ΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΤΥΡΙ ,ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ? ΚΑΣΕΡΙ? Ή ΓΚΟΥΝΤΑ ? ΟΛΑ ΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ , ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΜΕ ΤΥΡΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗ ΦΕΤΑ . ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ . ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΚΟΥΝΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ? ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΙΣΩΣ , ΘΑ ΔΟΥΜΕ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ