Τσικουδιές


Στο σπίτι δεν υπάρχει αλκοόλ και έξω δεν έχω όρεξη να βγω για να μεθύσω με παρέα , στριμωγμένη σε κακόγουστα μπαρ . Στο ψυγείο δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από εμφιαλωμένο νερό , κι έτσι πίνω water on the rocks.
Η ζέστη εδώ στα νοτιοδυτικά με έχει παραλύσει .Προσεύχομαι καθημερινά για μια λυτρωτική βροχή , για μια συννεφιασμένη μέρα, να μωρέ να ταιριάζει το τοπίο με την διάθεση μου . Μα τίποτα, περιτριγυρισμένη από τις στάχτες και τα αποκαΐδια υπομένω τη ζέστη κι ας μπήκε ο Οκτώβρης .
Σκοτωμένες μέρες , που περνούν ολοκάθαρες , χωρίς αλκοόλ, ουσίες και θολούρες . Διαυγείς σαν το νερό που ρίχνω στα μούτρα μου κάθε πρωί που σέρνω τα πόδια μου από τον καναπέ στο μπάνιο , γιατί τα τελευταία βράδια, αρνούμαι να κοιμηθώ στο κρεβάτι μου .
Μα απόψε είναι διαφορετικά τα πράγματα , όλα στριφογυρνούνε , μόλις γύρισα από το σπίτι του Χανιώτη φίλου μου Ανδρέα και οι τσικουδιές φεύγανε αβέρτα , και έτσι λυνόμασταν σιγά σιγά και αναπολούσαμε . Έχω ένα παρελθόν που με πληγώνει , γιατί ήταν τόσο έντονο και χρωματιστό που δεν μπορώ πια να συμβιβαστώ με ημίμετρα και γκρι ,έχω ένα παρελθόν που είμαι τόσο περήφανη γι αυτό, και ένα τώρα αφημένο στην τύχη του.
Δεν είμαι κουρασμένη , δεν είμαι πιωμένη , λιώμα , καμένη , στον κόσμο μου , ταραγμένη. Είμαι κλονισμένη . Όχι γιατί πια δεν πιστεύω στα παραμύθια, όχι γιατί πια δεν ονειρεύομαι όπως παλιά , αλλά γιατί πλήγωσα ανθρώπους άθελα μου και πληγώθηκα ανεπανόρθωτα.
Ανεπανόρθωτα, δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, φύση αισιόδοξη , δεν πιστεύω στα μη αναστρέψιμα κι ας τα έχω ζήσει . Όπως μου είχε πει κάποτε και ο Χρυσόστομος «το μυαλό από ουσίες μπορείς να το αδειάσεις , από σκέψεις πως μπορείς ;»
Ναι εγώ η δυνατή νικήθηκα , έζησα για μια φορά τη λεγόμενη κρίση πανικού , την κατάθλιψη κι ας έλεγα πως εγώ δεν θα το πάθαινα ποτέ . Η απώλεια φέρνει κατάθλιψη , ότι είδους κι αν είναι αυτή. Απώλεια επιβαλλόμενη , απώλεια εμπιστοσύνης , απώλεια ονείρων , απώλεια ανθρώπου . Κι όμως η απώλεια του εαυτού σου είναι η χειρότερη . Εδώ και καιρό έχω χάσει τη Σοφία . Ναι μπορεί η παλιά Σοφία να έκανε όλο μαλακίες , αλλά τα είχα καλά μαζί της , δεν είμαι πια εγώ .
Σήμερα που ήπια άρχισα να με ξαναβρίσκω , λίγο η λογοδιάρροια, λίγο το χαμόγελο , η αφέλεια , λίγο όλα γραμμένα , για μερικά λεπτά ένιωσα πως ξανά επέστρεψα , μόνο για λίγα λεπτά μέσα σε ένα ασφαλές μέρος , με γνώριμους και αγαπημένους ανθρώπους που θα μου λείψουν . Δεν φοβάμαι την απώλεια , έτσι κι αλλιώς όλες μου οι στιγμές ήταν πάντα μια διαρκής απώλεια , ένα διαρκές δόσιμο, μια διαρκής φθορά .
Εμένα φοβάμαι , εμένα φοβόμουν πάντα . Θέλω να αποσυρθώ , να χαθώ , να μην δώσω καμία μάχη , θέλω να παραιτηθώ και δεν με αφήνουν . Θέλω να μείνω μόνη μου κι ας νιώθω πιο μόνη από ποτέ .
Στη φωτό , ο Θανάσης κι εγώ στη Σπιάτζα τον Ιούνιο του 2007 .

Σχόλια

Ο χρήστης Ottimista είπε…
Καλημέρα, η αισιοδοξία είναι καλός σύμβουλος.Θετική ενέργεια πάντα αλλιώς θα κλατάρουμε.Δε θα τους περάσει.
Ο χρήστης Ottimista είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης ΠΡΕΖΑ TV είπε…
Τις καλημερες μου και καλα να περνας!!!
Ο χρήστης Αλέξανδρος Σαλαμές είπε…
Και η μοναξιά καλός σύμβουλος είναι και το αλκοόλ καλύτερος φίλος μπορεί να γίνει και οι κρίσεις πανικού καλώς να έρχονται και η κατάθλιψη κάπου να μας βγάζει και αν πληγώσαμε ή πληγωθήκαμε να το διορθώσουμε αν πρέπει και τις καλές στιγμές να τις κρατάμε και να μην τις τσαλαπατάμε και όλα κάτω απο τον ίδιο ουρανό τελικά..:)
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Καλημέρες σε όλους , τώρα αξιώθηκα να σηκωθώ ! Πρέζα tv, αυτό που με καλημερίζεις συνέχεια τις τελευταίες μέρες πολύ μ’ αρέζει !!!! Σηκώθηκα με ένα κεφάλι κουδούνι και αδιάθετη . Τι αμαρτίες πληρώνω ??? Άρε Εύα … Πάντως σας διαβεβαιώνω πως δεν ήταν μια κρίση λόγω των ορμονών μου που χόρευαν πεντοζάλη , κρατάει καιρό τώρα αυτό το EAU DE TOILETTE!Άντε να δούμε , έτοιμος ο καφεδάκος μου , σας φιλώ και μην ανησυχείτε , μασάει ρε η sophie_jamaica ? Όλοι με μια φωνή … Μασάει πως δεν μασάει ! Tojoti μου δεν με νοιάζει τι θα περάσουν εκείνοι , εμένα πάντως σίγουρα θα μου περάσει ! nonicknametoday, κάτι μου λέει πως είσαι από τη δικιά μας πάστα . Νουγκατίνα ;
Ο χρήστης Αλέξανδρος Σαλαμές είπε…
Παιζει και να με sophie_jamaica αν και το Νουγκατίνα αν αναφέρεται σε μένα με μπέρδεψε ολίγον! :)
Professor Skank στα μέρη μας τέλη του μήνα,κόπιασε η Salonica είναι δίπλα! ;)
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Αχ, εμένα θα μου πεις καλέ μου nonicknametoday… Κι αν έχω κοπιάσει στη Θεσσαλονίκη . Τώρα για το δίπλα δεν θα συμφωνήσω , αν και με τι συχνότητα που ερχόμουνα όλα αυτά τα χρόνια είχα κάνει 600 χιλιόμετρα για την πλάκα , Παγκράτι –Κολιάτσου . Τώρα βέβαια εσύ μπορεί να εννοείς δίπλα το Λάρισα-Θεσσαλονίκη . Ναι σε αυτό συμφωνώ , μόνο που εδώ και 4 χρόνια περίπου δεν ζω πια στη Λάρισα , εκτός από τα Χριστούγεννα και το Πάσχα !
Τεσπά τέλη του μήνα θα έχω μετακόμιση , αν τα καταφέρω θα ανέβω ..
Η sophie_jamaica δεν υπόσχεται , πραγματοποιεί !
Όσο για το νουγκατίνα σε σένα πήγαινε και στην πάστα που σου έλεγα ! Νουγκατίνα , σοκολατίνα , κτλ … Καταλαβαίνεις υπογλυκαιμίες ..
Κάνε τον κόπο να διαβάσεις αυτό .
http://scholeva.blogspot.com/2006/06/blog-post_115007215609985636.html
Ο χρήστης Αλέξανδρος Σαλαμές είπε…
Βασικά αυτό ήταν το πρώτο που σκέφτηκα για τα νουγκατίνια αλλά δεν ήμουν σίγουρος οπότε είπα να καρφωθεις εσύ πρώτη..;) Σοκολάτίτσα αμυγδάλου καλύτερα!Well το διάβασα αυτό για τη Salonica Παπάφη γειτονιά μου, το Κλειώ το λατρεύω μαζί και το rastafari που το χει!Όσο για την απομυθοποίηση δίκιο έχεις καλύτερα έτσι. Και γω την Αθήνα τη βλέπω μαγική αλλά δεν αρκεί αυτό. Εκεί που είναι και έμαθε ο καθένας πάντα καλύτερα.Msn maybe?
Ο χρήστης Sophey-Franny είπε…
καλως σε βρηκα! το πρωτο ενδιαφερο ιστολογιο μετα απο αδιακοπο σερφαρισμα... i ll keep an eye on you εφεξης... ;-)
Ο χρήστης Menelaos Gkikas είπε…
Χωροταξικές συγκρούσεις!
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Καλώς ήρθες aurelia . Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια , περιμένω να σε ξαναδώ σύντομα από εδώ !

Επ, που’σαι ‘συ , βρε «μενελαος» Χα-χα. Χωροταξικές συγκρούσεις ,χμ… Εδώ μπορεί χίλιοι καλοί να μην χωράμε, αλλά λίγοι καλοί και εκλεκτοί

Δημοφιλείς αναρτήσεις