Κυριακή, Ιουνίου 03, 2007

Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία


Γράφοντας σε παρόντα χρόνο , χωρίς θα και αναπολήσεις , με ένα big στυλό και ακουμπισμένο το χαρτί πάνω σε ένα κράνος , φωτογραφίζω τις εικόνες από την πανέμορφη Ζάκυνθο , γράφοντας . Γιατί μια εικόνα , μπορεί υπέροχα να περιγραφεί με χίλιες λέξεις και να ρουφηχτεί μέσα σε δυο νύχτες .
Λίγες ώρες μόνο που έχω πατήσει το δίμετρο πόδι μου , στο όμορφο νησί του Ιονίου , τη γενέτειρα του Διονύσιου Σολωμού , του Ιωάννη Καποδίστρια , του πιτσιρίκου και άλλων , πολλών-πολλών άλλων !(Είδες οι bloggers που γίνονται ιστορία ,σιγά-σιγά; )

Ήρθα με το καραβάκι από την Κυλλήνη , μια υπέροχη διαδρομή που κράτησε περίπου μια ώρα . Άπλωσα το κουρασμένο μου κορμί στις ξαπλώστρες της παραλίας του Καλαμακίου ! Ήπια φραπέ με τον κουβά και έφαγα φέτες ψητές με τα ταψιά . Εξάλλου η παραλία ήταν γεμάτη παχύσαρκες Αγγλίδες , μαύρους να πουλάνε cd, dvd, etc .Μια Γιαπωνέζα που ερχότανε συνεχώς μπροστά μου , έβγαζε μια ταμπέλα από την τσάντα της που έγραφε: Απλό μασάζ 15euro , Σπέσιαλ μασάζ 20 euro και πάει λέγοντας, α ξέχασα να πω ότι υπήρχανε κι αυτές οι θαλάσσιες χελώνες , αυτές μωρέ η caretta –caretta να πλατσουρίζουν στα ρηχά !
Μετά το μπάνιο , πέσαμε με τα μούτρα στο φαί και με τα πολλά πιάσαμε κουβέντα με τον καταστηματάρχη … Κάπου σε ξέρω εσένα μου είπε . Εσύ δεν είσαι η γνωστή blogger sophie_jamaica ,που γράφει στο γνωστό blog Εκπαιδευμένη στο οίδημα ; Ναι εγώ είμαι του είπα . Ωραία λοιπόν άκου προσεκτικά αυτά που θα σου πω και γράψτα στο blog σου για να μάθει ο κόσμος μου είπε . « Οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα –καρέτα , ήταν πολύ περισσότερες πριν αρχίσει η προστασία τους , εγώ εδώ γεννήθηκα , εδώ μεγάλωσα . Κάθε μέρα στις 10 το βράδυ βγαίνανε στην παραλία και γεννούσαν τα αυγά τους , ακόμα κι αν είχε κόσμο , τώρα βγαίνουν κατά τη μια , δεν υπάρχει προστατευόμενος χώρος, εκτός από ένα μέρος που έχει πάρει το θαλάσσιο πάρκο . Μετά τις οκτώ απλά διώχνουν τον κόσμο από την παραλία , γιατί είναι πολλά τα λεφτά Αργύρη !!!! Θα σου πω και τι εννοώ . Η εταιρία προστασίας της θαλάσσιας χελώνας , εμποδίζει την ανάπτυξη της περιοχής , μην επιτρέποντας την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων , ούτε των ήδη υπαρχόντων , μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τον αιγιαλό . Επιβάλλει περιορισμούς πατώντας στους οικολογικούς νόμους , δεσμεύοντας τις ήδη υφιστάμενες περιουσιές .. Έτσι μακροπρόθεσμα κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση γεμίζοντας τις δικές τους τσέπες . Πως ; Με μελλοντικές αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ώστε όταν εξαφανιστεί τελείως η χελώνα τα οικόπεδα να περάσουν στα χέρια του κράτους και να μεταπωληθούν , με πολλαπλάσια αξία , σε ιδιώτες ή στο ίδιο το θαλάσσιο πάρκο .» Αυτά είπε ο ταρβενιάρης και ξέρετε τι κατάλαβα; Αρχίδια μάντολες ! Μάντολες που φτιάχνιουν και στην Ζακυνθό ! Δεν ξέρω αν έχει άδικο ή δίκαιο , το μόνο που ξέρω είναι ότι η χελώνα είναι παιδί χωρισμένων παιδιών , ένα μπαλάκι που δε φταίει σε τίποτα ! Στην τελική όλοι κοιτάνε πως θα βγάλουνε περισσότερα λεφτά από αυτή την ιστορία . Όσο για τη χελώνα ; Να πάρει το μέλλον στο καβούκι της , γιατί αμά περιμένει από εμάς ; Σώθηκεεεε!
Το νησί ήταν υπέροχο , γεμάτο Άγγλους πίτα από την μπύρα , αρκετά φτηνές τιμές , πεντακάθαρες παραλίες , και σίγουρα θα ξαναπάω !


Υ.Σ Γιατί θέλει αρετή και τόλμη η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !
Δημοσίευση σχολίου

Good luck up there buddy...