Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2007

Ο κυρ Παναγιώτης







Έναν μέτριο με γάλα … Και το έλεγε η Λίτσα Πατέρα …. Μερικές δεκαετίες είναι καταραμένες , κάποιες γενιές θυσιάζονται για να περάσουν καλά οι επόμενες … Οι παππούδες μου πέρασαν πολέμους, οι γονείς μου πολυτεχνεία κι εμείς περάσαμε Αρσένη και Γιαννάκου , άστα να πάνε δηλαδή ! Και χτυπιότανε η μάνα μου που δεν μας γέννησε νωρίτερα … Η Λίτσα το είχε πει μέσα από την πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1 , τα παιδιά που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 80 θα θυσιαστούνε και εδώ που τα λέμε δεν είχε άδικο ….



Αστειεύομαι βέβαια κάθε φορά που αναφέρομαι στην κυρία Πατέρα , το διευκρινίζω γιατί μερικοί έχουν την ανάγκη να με παίρνουνε στα σοβαρά , διαφορά σοβαρότητας και σοβαροφάνειας , εμένα θέλανε να με πληρώνουνε για να το κάνω αυτό και είπα όχι , αλλά ξεφεύγω από το θέμα και δεν κάνει …
Να σου και οι ξένες γλώσσες από την τετάρτη δημοτικού και να και τα αρχαία από την πρώτη γυμνασίου , και φάε στη μάπα και το σύστημα του Αρσένη , όσοι είναι γεννημένοι μετά το 82 το έχουν γευτεί το αγγούρι στον κώλο τους και καταλαβαίνουνε καλά για τι αγγούρι μιλάω … Πορεία και κατάληψη, δυο έννοιες που τις έχω βιώσει στο πετσί μου … Τα 4 μαθήματα τα κάναν 14 για να τα πάνε στα 9 και σήμερα να τα πάνε στα 6 , σε δυο χρόνια θα έχουν πάει πάλι στα 4 , δηλαδή από τα ίδια σκατά που είχαμε ξεκινήσει , και ποιος τα πλήρωσε όλα αυτά ; Μα φυσικά οι του 82 και μετά ! Βγάλαμε το ένα αγγούρι από τον κώλο μας και αμέσως ήρθε ο Πετράκος ο Ευθυμίου ανώδυνος αυτός , για να φάμε το άλλο το αγγούρι δροσερό κι αλατισμένο έτσι για να τσούζει από την Μαριέττα …
Τα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια ήταν ξέγνοιαστα , λέω εδώ είμαστε ότι τραβήξαμε –τραβήξαμε , αλλά μπα , η Πατέρα το είπε καθαρά , θα θυσιαστούμε τελεία και παύλα … Νιώθω σαν πειραματόζωο μέσα στον σωλήνα του, και να πετύχαινε το γαμημένο το πείραμα να πεις δεν πειράζει θυσιάστηκα αλλά άξιζε τον κόπο ρε γαμώτο !
Μα αυτά και με αυτά , μέσα από πορείες , καταλήψεις ντουντούκες και πανό , φτάσαμε στην κατάληψη του σήμερα , το κλίμα γνώριμο , έτσι όπως τουλάχιστον εγώ το έχω βιώσει … Μαζευόμαστε παρεάκι , άλλοι παίζουν μπιρίμπα , άλλοι τάβλι … Το κυλικείο είναι πάντα ανοιχτό γιατί ο κυρ Παναγιώτης , χρόνια μετανάστης στον Καναδά , μας έχει όλους σαν παιδιά του .
Μας αφήνει τα κλειδιά και φεύγει κι εμείς τα παιδιά όταν κάποιος μας εμπιστεύεται το εκτιμάμε κι όταν μας εμπιστεύεται το ψωμί του το σεβόμαστε , ότι παίρνουμε πάμε και βάζουμε τα λεφτά στο ταμείο και παίρνουμε μόνοι μας τα ρέστα κι αν δούμε κανέναν να πάει να κάνει μπινιά στον κυρ Παναγιώτη πέφτουμε όλοι επάνω του και του τι λέμε , και τότε έρχεται και το κρασάκι και οι μπυρίτσες, παίρνουμε τις κιθάρες και ο Νίκος κάθεται στο πιάνο , ναι έχουμε και τέτοια στη σχολή μας και παίζουμε μέχρι τελικής πτώσης , μέχρι τα τάστα να ξεράσουν το χρώμα τους στα δάχτυλα μας , μέχρι να βγει αίμα , αλλά εμείς δεν γνωρίζουμε πόνο …
Μετά τραγουδάει ο καθένας την δικιά του δημιουργία γιατί μην νομίζεται , έχουμε πολλές καλλιτεχνικές φλέβες στη σχολή μας , ο Τζίνο μου λέει πως είναι να γαμάς γκόμενες με ψυχολογικά προβλήματα κι εγώ του λέω , δεν μπορεί να είναι πιο χάλια από το να σε γαμάει γκόμενος με ψυχολογικά προβλήματα …
Περνάει όμορφα το βράδυ, μετά φτιάχνουμε φέρετρα από κόντρα πλακέ για τις πορείες , κοιμόμαστε μέσα στα σπρέι που έχουμε για να γράφουμε τα συνθήματα και το πρωί έρχονται οι επόμενοι για αλλαγή φρουράς , αλλά πριν αλλάξουμε , παίρνουμε όλες τις μαύρες σακούλες και πετάμε τα σκουπίδια , ο Γιώργος ο Βούλγαρης συμφοιτητής μου και cameraman στο Cosmos TV επίσης , πολλές φορές σφουγγαρίζει κιόλας , τον έχω δει, προσέχει τα πάντα …
Αυτή την κατάληψη έχω ζήσει εγώ , ποτέ μα ποτέ δεν καταστρέψαμε τίποτα , έτσι κι αλλιώς επειδή είμαστε ένα νεοσύστατο τμήμα ξέρουμε καλά με τι κόπο και καταλήψεις καταφέραμε να αποκτήσουμε μέχρι και τα στόρια στα παράθυρα οπότε δεν έχουμε καμία όρεξη να βάλουμε φωτιές !Επανέρχομαι στον κύριο Παναγιώτη , ναι θα ήθελα πάρα πολύ να είχα την ευκαιρία να πάρω συνέντευξη από τον φοβερό τύπο , αλλά με πρόλαβε ένας άλλος συμφοιτητής και συνάδελφος μου , ο Βασίλης ο Σκουλαράκος που προ μηνών του είχε πάρει συνέντευξή για την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ , και ο κυρ Παναγιώτης ακόμα έχει κολλημένο το απόκομμα στο ντουλαπάκι εκεί που μας χτυπάει τους φραπέδες κάθε φορά που πάμε να πιούμε τον καφέ μας με την τσίμπλα στο μάτι πριν πάμε να παρακολουθήσουμε κάποιο ανιαρό μάθημα ! Μετά σου λένε ότι οι δημοσιογράφοι είναι κωλόπαιδα, όσο πάντως είναι εκκολαπτόμενοι είναι μπουμπούκια ….

11 σχόλια:

Γεωργία είπε...

Περιμένω την συνέντευξη του κυρ-Παναγιώτη σε αναμετάδοση! Θα τη βρεις; :)

Το επάγγελμά σας είναι όντως λίγο αγκαθωτό από τη φύση του. Δεν ξέρω αν φταίτε εσείς όταν εκτρέπεστε, αν φταίει η Κοινωνία που αλλιώς δε θα σας δώσει ψωμί να φάτε ή αν φταίτε κι εσείς κι εμείς που η Κοινωνία είναι ΕΤΣΙ.

Σίγουρα πάντως ο κυρ-Παναγιώτης "φταίει" που δεν είναι όλα άσχημα :)

Δεν είναι καθόλου λίγο, ούτε μικρό βήμα, να εμπιστευτεί άνθρωπος το ψωμί του σε ένα τσούρμο 20άρικα που για τόσα κατηγορούνται τελευταία...Από τους δημοσιογράφους :)

Περίεργο ε;

Ωραίο!

manosantonaros είπε...

respect κυρία συνάδελφος.
Να τα μεταφέρεις σε παρακαλώ και στα άλλα τα παιδιά.
Αυτό που έκανες σήμερα είναι ενα υπέροχο ποστ...στη δημοσιογραφία -δεν ξέρω αν σας το μαθαίνουνε- το λέμε follow up του θέματος.

Sophia Choleva είπε...

Ok Θα το μεταφέρω ...

ΦώΤΗΣ είπε...

Επιτέλους, μια σωστή φωνή για την υπόθεση των καταλήψεων, μπράβο…

Sophia Choleva είπε...

Καλημέρα Φώτη, εσύ σίγουρα πιάνεις το νόημα … ;)

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

καλημερα
υπεροχο/

μου θυμισε το κλιμα των καταληψεων στο τμημα του γυιου μου στο Χαροκοπειο.Καμμια καταστροφη,επιμερισμος δουλειας ατερμονες συζητησεις και εκδοση σχεδιου προς ψηφιση και αλλα τετοια.
Και μεσα σε ολα και μια συναυλια με το γκρουπ της σχολης οπου παρουσιασαν σε πρωτη ζωντανη μεταδοση το δικο τους έργο.=Ο δικος μου ειναι ο ντραμμερ παρεπιμπτοντως.
Ναστε καλα παιδια!! οτι και οποιος προσπαθει να σας νικησει εσεις ειστε οι νικητες!!

Nicky-Athina Polymeri είπε...

Δεν πολυσυμφωνώ με το θεμα των καταλήψεων γενικά, αλλά αυτό που παρουσιάζεις είναι μια εμπειρία σου και κανένας δεν προκειται να στην πάρει από σενα!! Στο πάντειο, το καποδιστριακό ή στο θεσσαλονικης είσαι??? Ναι, το προφιλ μας είναι ΙΔΙΟ!!!!
Καλως σε βρηκα!

Help Filippos είπε...

Καλό... Γράφεις πολύ καλά, περιγράφεις καλύτερα!

Sophia Choleva είπε...

Καλησπέρα Σάκη ! Ώστε ντραμίστας ο γιος ε ; Να μας τον γνωρίσεις !!!! Αδερφέ ο Σάκης είναι συνάδελφος σου !

Αγαπητή no way out ! Δεν έπεσες μέσα σε κανένα από αυτά , δες στα link μου εκεί που λέει , τμήμα Πληροφορικής και Μ.Μ.Ε ! Καλώς ήρθες λιονταρίνα !

Καλησπέρα αρτιοσκληρωτικέ, αυτή η περιγραφή μας έφαγε !

Όσο για σένα dimitri_alco _hol ! Όλοι ξέρουμε τις ηρωικές σου πράξεις και σου αναγνωρίζουμε τον τίμιο αγώνα σου , την μαύρη περίοδο Αρσένη … Ανήκεις έτσι κι αλλιώς στην μεγάλη και ηρωική γενιά του 82 !
Μεγάλο σχολείο η κατάληψη δεν λες τίποτα , φταίνε κι αυτοί αλλά τους αγαπάμε ! Οι περισσότεροι από αυτούς είναι για τα μπάζα , μη καλέ δεν κάνει να βρίζεις συναδέλφους ! Κοίτα να δεις εσείς οι Καρκίνοι είστε μια χαρά πέρασε ο Κρόνος από πάνω σας , εγώ τον έχω εδώ και τόσα χρόνια(ΛΕΩΝ) και επιτέλους το καλοκαίρι του 2007 θα τον στείλω στο διάολο ! Αααα! Στο είπα ε ; Ο Sakis είναι συνάδελφος , όχι ο Ρουβάς !

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Εγω ανηκω στην γενια της ψιλης δασειας και της περισπωμενης και αν και πιστευω οτι με αυτο το συστημα γραφης και με τα αρχαια οπως τελος παντων μας τα βαζανε στο μυαλο,κατι μας εμεινε απο τις ριζες της γλωσσας, πιστεύω οτι επρεπε να γινει η απλουστευση που εγινε στο θεμα της γραφης.Ομως επι εποχης Αρσενη το θεμα μεταρυθμιστηκε υπερβολικα μεχρι βαθμου κακουργηματος και απο τοτε εχουμε ενα συστημα παιδειας που ταλανιζεται απο τις εκαστοτε ιδεες του εκαστοτε ασχετου και με διαθεσιμα κονδυλια να κραταμε την κοιλια μας απο τα γελια.
Δεν γινεται ετσι πολιτικη εκπαιδευτικου συστηματος.
το εχω ξαναπει υπαρχουν τομεις που ενα κρατος πρεπει να χαραζει ενιαια πολιτικη ανεξαρτητως υπουργων και κοματων και για βαθος χρονου, και με τους αναλογους πορους φυσικα
Παιδεια, Εξωτερικη πολιτικη για παραδειγμα ειναι απο τα βασικοτερα

Κιθαριστας η ντραμερ οπως ελεγε ο Γιοκαρινης, δεν ξερω. Απο πιανο ξεκινησε το αετοπουλο αλλα προεκυψε λατρης του ρυθμου. Εδω που τα λεμε ο ντραμερ ειναι η ραγα που κραταει το τραινο ενος συγκροτηματος απο το να μην εκτροχιαστει!! *ουπς !! το ειπα παλι!!

η αυτου μεγαλειοτης ο πρωτος προγνωστης καιρικων φαινομενων στο www.meteorasis.gr *Γκικας*the stormwatcher

συναδελφος σε τι για να καταλαβω ποιος?

Sophia Choleva είπε...

Ο αδερφός καλέ ! Κιθαρίστας ή ντράμερ από τα αγαπημένα μου τραγούδια ! Κι εγώ από πιάνο ξεκίνησα αλλά με κέρδισε η κιθαρίτσα μου !

Γάτες παντού