Κυριακή, Μαΐου 21, 2006

Ένα γράμμα για τη Σοφία !

Σοφία με ξέρεις και με ξέρεις καλά , αλλά θέλω να σου συστηθώ ξανά . Το ξέρω είσαι εύκολος άνθρωπος , μερικές φορές είσαι τραγικά καλή, δεν έχεις μάθει να λες και πολλά όχι στη ζωή σου , δεν κρατάς κακίες .
Βέβαια οι άνθρωποί γύρω σου το εκμεταλλεύονται αυτό και πολλές φορές τους αφήνεις εσύ να το κάνουν , σε θεωρούν ανόητη και αφελής και τώρα μεταξύ μας εδώ που τα λέμε είσαι! Μου δίνεις την εντύπωση καμιά φορά ότι σου αρέσει κι όλας , ναι είναι γνωστό ότι κατά βάθος είσαι μαζοχίστρια, έχεις μάθει να είσαι το θύμα και το γουστάρεις ! Έχεις υπάρξει και θύτης αλλά το ξεχνάς , σε βολεύει ίσως να βρίσκεσαι στη θέση του θύματος , ίσως και να ηδονίζεσαι , δεν ξέρω τι άλλο να πω ! Πιστεύεις ότι περιτριγυρίζεσαι από καθάρματα , ενώ εσένα έπρεπε να σου φορέσουν φωτοστέφανο !
Αλλά αρκετά με την πάρτη σου , όπως είπα και πιο πάνω ήρθε η ώρα να σου ξανά συστηθώ ! Είμαστε συνονόματες το ξέρεις , δεν είμαι τίποτα άλλο από μια άλλη πλευρά του εαυτού σου, βγαίνω σπάνια στην επιφάνεια , συνήθως όταν είσαι άυπνη, κουρασμένη , όταν δεν μπορείς να ελέγξεις τα νεύρα σου, όταν δεν έχεις πάρει το χαπάκι σου για το σίδηρο , όταν αδιαθετείς !
Ναι εγώ είμαι αυτή που δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου, που ενεργώ σπασμωδικά , που πληγώνω όσους με αγαπούνε , που ξεσπάω όπου βρω απλά και μόνο για να ξεθυμάνω ! Είμαι αρκετά δύσκολος άνθρωπός , είμαι απόλυτη , αμύνομαι , βγάζω τα νύχια μου όπου κι αν βρω είτε κινδυνεύω είτε όχι , είμαι υπερευαίσθητη σε σημείο αηδίας , κλαίω με το παραμικρό!
Με ξέρεις και δεν με συμπαθείς και πολύ , όταν καταφέρνω και σε επηρεάζω τα βάζεις μαζί μου , προσπαθείς συνεχώς να δικαιολογηθείς για μένα , ότι δεν ήσουνα καλά , ότι ήσουν κουρασμένη γι’ αυτό και με άκουσες , αλλά μην ξεχνάς ότι εγώ σου έχω δώσει πολλά ! Αν δεν είχες εμένα, δεν θα έβαζες κάποιους ανθρώπους στη θέση τους , δεν θα είχες καθόλου εγωισμό , δεν θα κοιτούσες έστω και λίγο τη Σοφία , δεν θα έβαζες στόχους ! Παραδέξου το πια , ότι ακόμα κι αν βγαίνω σπάνια στην επιφάνεια , είμαι κομμάτι του εαυτού σου , ότι είμαι εσύ ! Παραδέξου επιτέλους ότι εξαιτίας μου έχεις κάνει τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής σου , ότι εξαιτίας μου έχεις μεγαλουργήσει ! Ναι τα σκάτωσες για ακόμα μια φορά , εξαιτίας μου , κλαις και οδύρεσαι , λες γιατί , αφού εγώ δεν είμαι έτσι! Τα μάτια σου στεγνώνουν , όσα δάκρια είχες, τα έριξες γιατί είσαι τόσο ανόητη , νόμιζες ότι έτσι θα βγάλεις κάτι. Εσύ το καλύτερο παιδί να πληγώσει κάποιον ; Απαπαπαπα, αποκλείεται , πως το έκανες εσύ αυτό , εσένα μόνο σε πληγώνουνε κι αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουνε δεν το κάνεις ποτέ ! Θα το πάρεις ποτέ χαμπάρι , ότι είσαι άνθρωπός και όχι Αγία ; Ότι είσαι γεμάτη ελαττώματα και αδυναμίες.
Γιατί πρέπει να προσποίησε; Όπως όλοι έχεις και εσύ τις κακές σου στιγμές και όσοι σε αγαπάνε πραγματικά , σε αγαπάνε γι’ αυτό που είσαι , εξακολουθούν και σε αγαπάνε ακόμα κι όταν βγάζεις τον κακό σου εαυτό. Εντάξει μπορείς να καπνίσεις όσο θέλεις , μπορείς να μετανιώσεις όσο θέλεις , μπορείς να κάνεις να φαίνονται τα πράγματα όσα τραγικά θέλεις , αλλά πίστεψε με έχασες ! Απομυθοποιήσου πια , το ξέρω πως είναι δύσκολο να γκρεμίσεις μέσα σου την εικόνα που είχες φτιάξει για τον εαυτό σου , να παραδεχτείς ότι δεν είσαι πάντα τόσο καλή όσο θέλεις να νομίζεις ! Αρκετά για σήμερα , είναι ώρα να κάνεις ένα μπανάκι , να πάρεις τις βιταμίνες σου , να φας και τίποτα , αρκετά με τις δίαιτες και τις μαλακίες, να πας να ξαπλώσεις , να αδειάσεις το κεφάλι σου από τις ανόητες σκέψεις σου !
Πρώτα πρέπει να μάθεις να μπορείς να συγχωρείς τον εαυτό σου , για να ζητήσεις και από τους άλλους να σε συγχωρήσουν . Πρώτα πρέπει να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, για να ζητήσεις από τους άλλους να αγαπήσουν τη Σοφία . Πρώτα πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου για να πιστέψουν και οι άλλοι σε σένα ! Δεν θέλω να σε αδικώ έχεις κάνει πολλές προσπάθειες γι’ αυτό και αλήθεια τα έχεις καταφέρει , τα έχεις βρει με σένα , πάντα υπάρχουν όμως και στιγμές αδυναμίας , πίστεψε με σε μένα δεν χρειάζεται να δικαιολογηθείς καθόλου.
Αλλού πρέπει να ζητήσεις συγνώμη , αλλού πρέπει να ανοίξεις την αγκαλιά σου, αλλού πρέπει να πεις ότι όσα είπες δεν τα πιστεύεις , γιατί είναι άδικο να κρίνεις τον εαυτό σου και τους άλλους από στιγμές αδυναμίας , είναι άδικο να μην αναγνωρίζεις στον εαυτό σου μα και στους ανθρώπους που σε αγαπούν πραγματικά αυτό που τους αξίζει !
Αν θέλεις να σε συγχωρήσουν πρέπει πρώτα εσύ να μάθεις να συγχωρείς …

6 σχόλια:

manosantonaros είπε...

Γεια sophie.
Έμένα πώς και δεν μου κάνεις "μαζοχίστρια", αλλά ένα κορίτσι που συνεχώς ωριμάζει. Ουουου, αυτό είναι -σε διαβεβαιώνω-είναι πολύ σέξυ.
Α, και κάτι άλλο: Αυτό που έγραψες είναι μεγάλο μάθημα για τους άνδρες που ΘΕΛΟΥΝ να καταλάβουν τις γυναίκες. (Και αυτό είναι σέξυ).
keep on going.
Δεν είναι φοβίες αυτά που νιώθεις. Παράθυρα είναι. Καινούργια.
Ετσι δεν είναι;

manosantonaros είπε...

Ψιτ, όσο για το προηγούμενο post σου: Αυτή δεν είναι η ΤΕΛΕΙΑ ΓΥΝΑΊΚΑ. Για πολλούς και διάφορους λόγους.
Πού να σου εξηγώ τώρα.
Μεταξύ μας, θα ήθελα να την είχα γνωρίσει. Το κακό είναι ότι δεν θε με είχε γνωρίσει ποτέ εκείνη εμένα.

Sophia Choleva είπε...

Μάνο ειλικρινά έχω μείνει αποσβολωμένη , δεν έχω τι να πω! Όταν είδα τα σχόλια σου νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα !
Με ρωτάς αν είναι έτσι. Όχι απλά είναι έτσι, νιώθω ότι ήσουν μέσα στο μυαλό μου την ώρα που έγραφα αυτό εδώ το post , πρώτη φορά κάποιος με καταλαβαίνει τόσο καλά ! Αρχίζω και φοβάμαι !(χεχε)
:********

manosantonaros είπε...

χμ, εχω κι αλλα να σου πω!
Είσαι σπουδαία και χαίρομαι γι' αυτα που μου γράφεις.
Xexexexe, πού ξέρεις; Μπορεί να'μαι στο μυαλό σου ή να με έβαλες εσύ επίτηδες.
take care!τα λεμε!

Chaca-Khan είπε...

ωχ-ωχ.

πάντως πολύ ωραία τα λες κ εισαι απόλαυση

Кроткая είπε...

πέρασα να πω καλημέρα και να δω προς τι οι ακεφιές και να δω αν όλα πάνε καλά... και πήρα εύγλωττη απάντηση...
Μάλιστα...
χμ!