Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2006

Θα σου βγάλω τα νύχια τρίχα-τρίχα!


Πάνε και οι γιορτές …Για μένα τουλάχιστον πια είναι ήδη παρελθόν.. Ότι φάγαμε-φάγαμε, ότι ήπιαμε-ήπιαμε, από εδώ και πέρα μπορούμε και πάλι να ξεχάσουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρά που προστάζει αγάπη, ειρήνη και ευτυχία, και να μαλλιοτραβηχτούμε ξανά χωρίς φόβο και πάθος , να ρίξουμέ τα μπινελίκια μας , γιατί φτάνει βρε παιδί μου τόση αγάπη. Θα εμπνευστούμε ξανά από τη μιζέρια μας (εσένα μωρή θα σου βγάλω τα νύχια τρίχα-τρίχα!)
Ας συνετιστούμε όμως , η αλήθεια είναι πως η έμπνευση πολλών είναι ένας φαύλος κύκλος, τους βρίζουμε για να μας βρίσουν και να υπάρχει κάτι να ασχολούμαστε! Γέμισε ο κόσμος από μέντορες που λέγανε και οι «Μαύρη Μαγιονέζα». Τώρα πια που μπήκε ο καινούργιος χρόνος , όλα είναι στραβά , τίποτα δεν μας αρέσει, όπως και πέρυσι , τίποτα δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό που ολοφάνερα φαίνεται πως είναι , όλα πλέον μοιάζουν με τις γκόμενες που λένε όχι και εννοούνε ναι!
Δύσκολα βρίσκουμε τα καλά σε κάτι κι αν τα βρούμε , σιγά μην κάτσουμε να τους δώσουμε και σημασία και πάλι καχύποπτοί θα είμαστε μέχρι αηδίας . Το 99% των ανθρώπων κρίνουμε άλλους ανθρώπους(ελάχιστά έως καθόλου τους εαυτούς μας )πράγματα και καταστάσεις , για τα λάθη τους χωρίς όμως να έχουμε και καμία ουσιαστική λύση στο πρόβλημα . Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα και οι ειδήσεις στην τηλεόραση για ψυχαγωγικές εκπομπές, γιατί χθες πέθανα στο γέλιο με τα καραγκιοζιλίκια τους . Αυτοκτόνησε ή όχι ο Ρώσος φονιάς ; Θα μας το πει ο Άγιος Πέτρος .Τα γέλια έβαλα με την παράνοια τους αλλιώς θα έβαζα τα κλάματα , με το να ασχολούμαστε παραπάνω μαζί τους δεν τους απαξιώνουμε , αντιθέτως τους δίνουμε και αξία ! Βλέπεις μερικούς δήθεν κουλτουριάρηδες να τα παίρνουν στο κρανίο , να οδύρονται , για την κατάντια των δημοσιογράφων και της δημοσιογραφίας γενικότερα , και το βράδυ παίρνουν τα Lexotanel τους και καμιά γκόμενα άμα ήταν τυχεροί και τους έκατσε. Κι αν έχει χυθεί μελάνι από διάφορους , για το πώς έχουν αυτοί οι κύριοι το δικαίωμα να κόβουν και να ράβουν, πως την έχουν δει εξουσία και ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα, πρέπει να παρέμβει το κράτος, θα τους κάνουμε μηνύσεις και πάει λέγοντας. Σε αυτό το σημείο να τονίσω κάτι , όχι ότι με βρίσκει σύμφωνη , αλλά όποιος νομίζει ότι τα Μ.Μ.Ε δεν είναι εξουσία και μια από τις μεγαλύτερες μάλιστα , καλύτερα να πάει πάλι πίσω στο νηπιαγωγείο ! Είτε το θέλουμε είτε όχι έχουν τεράστια επιρροή , αλλά αυτό που δεν καταλάβαμε ακόμα είναι ότι εμείς τους τη δώσαμε αυτή τη δύναμη. Πριν κάτι αιώνες στην Αγγλία είχε διατυπωθεί για πρώτη φορά ο όρος τέταρτη εξουσία για τα έντυπα μέσα τότε! Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια ! Άρα ας μην το παίζουμε τρελές ! Ανέκαθεν μέσα σε όλα τα αλλά ένας από τους ρόλους του δημοσιογράφου ήταν να ελέγχει τα κακώς κείμενα , αυτό ήταν είδηση , απλά πλέον οι τύποι δεν βρίσκουν είδηση , φτιάχνουν είδηση με πολύ φαρινάπ , κι εδώ είναι το πρόβλημα ! Ο αγώνας μαζί τους είναι άνισος , γιατί εκείνοι κατέχουν τα μέσα ας μην γελιόμαστε . Όμως και μυαλό έχουμε και συνείδηση , που θέλω να πιστεύω πως δεν μπορούν να μας την πειράξουν , λέμε τώρα !Τι θα πει κοινή συνείδηση ; Και ποιος μας είπε ότι θα μας την διαμορφώσουν οι δημοσιογράφοι; Ας έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά και δόξα το Θεό , δεν λείπουν και οι οάσεις από το χώρο αυτό !

Υ.Σ Όσο για μένα , τις τελευταίες μέρες δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια , ή θα ξημεροβραδιάζομαι σε μπαρ και θα πίνω για να βάλω μια τάξη στο μυαλό μου, που όσο και να πίνω δεν μπαίνει ή θα είμαι ξαπλωμένη θα κοιτάω το ταβάνι, θα καπνίζω και θα σκέφτομαι συνέχεια εσένα. Πριν ήμουν μια χαρά είχα το άγχός μου, τα προβλήματα μου, και με έκανες να ξεθάψω από μέσα μου όλα αυτά που με πολύ κόπο ,με νύχια και με δόντια προσπάθησα να φυλακίσω μέσα μου και να προχωρήσω, χωρίς εσένα. Υπόσχομαι ότι αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω θα θάψω με τέχνη ξανά ότι άφησα να βγει στην επιφάνεια, αλλά η ανάγκη μου να σε δω υπερβαίνει τα πάντα, οπότε μάλλον θα είμαι εκεί .Ξέχασα εξεταστικές και τα πάντα , δυστυχώς την πάτησα αλλά θέλω να σε δω, μήπως και μπορέσω να κοιμηθώ τα επόμενα βράδια!

2 σχόλια:

Denexoemfanizomenoonoma είπε...

google "cookies αλλατίνη" k pata images,,,, , ,, , gt vgainei to blog sou??(stin proti kiolas, selida apotelesmaton) ka8omoun k diavaza ta keimena na do pou einai to "cookies" i to "allatini" ..
k telika kollisa...

ty ty ty ty

Denexoemfanizomenoonoma είπε...

a, k kati akoma i8ela na sou po
orea tragoudakia!!!

:)